Αθλήματα

38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Φοβερός τελικός στο ύψος Γυναικών (vids)

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΣΕΦ ήταν εκπληκτική χάρη στους χιλιάδες φίλους του στίβου που βρέθηκαν στις εξέδρες και δημιούργησαν μοναδικό θέαμα για τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Το μοναδική ατμόσφαιρα εκμεταλλεύτηκαν οι δύο πρωταθλήτριες του ύψους Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) και Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που πάντα παίρνουν ώθηση από την ενέργεια του κοινού.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου για πρώτη φορά από το 2019 μ. με άλμα στα 1,90 μ., επίδοση που ξεπέρασε και η Παναγιώτα Δόση και αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Μάλιστα η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση έγινε η 5η Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και άφησε πίσω της το 1,88 μ. που πέρασε πριν από λίγες ημέρες στο εξωτερικό. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν δίχως επιτυχία στα 1,92 μ., ωστόσο επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους κατάσταση ενόψει των αγώνων του καλοκαιριού, εκεί όπου αμφότερες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

“Ευχαριστήθηκα το σημερινό αγώνα, μου άρεσε που είδα τόσα παιδάκια στο στάδιο. Χαίρομαι που μετά από πέντε χρόνια έχω σταθερότητα πάνω από τα 1,90 μέτρα και τα ψηλά άλματα θα έρθουν. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, ωστόσο είμαι μια χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και δεν έχω πάει ποτέ σε ο Ολυμπιακούς. Φυσικά με ενδιαφέρει και το Ευρωπαϊκό”, είπε η Γκούσιν που σήμερα ξεπέρασε για πέμπτη φορά φέτος το 1,90 μέτρα.

“Περίεργος και δύσκολος ο αγώνας ο σημερινός. Ατομικό ρεκόρ κλειστού, αλλά τεχνικά ήταν ο χειρότερος αγώνας της σεζόν. Έχω δυσκολευτεί φέτος, καθώς έχω ένα θέμα με το πόδι και δεν μου επιτρέπει να κάνω την προπόνηση όπως πρέπει. Το πόδι είναι πιθανό να χειρουργηθεί μετά το καλοκαίρι. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα με αυτές τις συνθήκες να κάνω αυτή τη σεζόν“, είπε η Δόση

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected