Κατηγορίες
Αθλήματα

Ντουμπάι: Επέστρεψε σε νίκες και Top-10 η Σάκκαρη (vid)

Ιδανική πρεμιέρα για τη Μαρία Σάκκαρη στο δεύτερο 1000άρι της σεζόν στο Ντουμπάι, μιας και επικράτησε της Έμα Ναβάρο με 6-2, 6-4, μέσα σε μία ώρα και 17 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, και εξασφάλισε την πρόκριση στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η 28χρονη Ελληνίδα έκανε μία καλή εμφάνιση, σ’ ένα παιχνίδι που είχε πολλές εναλλαγές ρυθμού και πάρα πολλά break. Ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με 16 winners και τρεις άσους, ενώ υπέπεσε σε 21 αβίαστα και μόλις ένα διπλό λάθος.

Παράλληλα είχε 66% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (25/38), 40% από το δεύτερο (8/20), και ήταν άκρως επιθετική στο αντίπαλο service, μιας και εκμεταλλεύτηκε 6/9 BP της. Από την άλλη, κατάφερε να “σβήσει” 2/5 ευκαιρίες της Ναβάρο.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, η Μαρία προηγήθηκε με break στο πρώτο μέρος, όμως η Αμερικανίδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 4ο game επαναφέροντας τις ισορροπίες (2-2). Με 2 hold και 2 νέα break όμως η Σάκκαρη πήρε ξανά τα ηνία και έκλεισε ιδανικά το σετ (6-2).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το προγενέστερο, με την Σάκκαρη να σπάει ξανά το service της αντίπαλης της στο πρώτο game, και τη Ναβάρο να το σβήνει στο 4ο (2-2). Διαδοχικά break ως το 7ο game, τα οποία έφεραν την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξανά μπροστά (4-3), και στη συνέχεια χρειάστηκε να σβήσει ένα ακόμα BP για να φτάσει στη νίκη (6-4).

Η επικράτηση αυτή βάζει στοπ στις τρεις σερί ήττες από τη Μελβούρνη και μετά, ενώ είναι και η πρώτη της στο Ντουμπάι. Την ίδια ώρα κερδίζει και για πρώτη φορά τη Ναβάρο στο Tour, μετά την ήττα της στα προημιτελικά του Σαν Χοσέ πέρυσι.

Τέλος, θα επιστρέψει και στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα. Η Σάκκαρη επωφελείται από τις ήττες των Ντάρια Κασάτκινα και Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, και θα κερδίσει τουλάχιστον μία θέση την ερχόμενη Δευτέρα στα WTA Rankings.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected