Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ο Ντραγκόφσκι έπιασε τρία πέναλτι και έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό! (vids)

Τρομερό παιχνίδι στη Λεωφόρο, “έσπασε” καρδιές σε όσους ήταν μέσα στο γήπεδο αλλά και όσους το παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και έβαλε στην…πρίζα τον κακό Παναθηναϊκό, παίρνοντας προβάδισμα με δύο τέρματα, όμως τον τελευταίο λόγο είχε ο Λημνιός στο 120+8′ της παράτασης, όταν πέτυχε το γκολ με το οποίο έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί “μίλησε” ο Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος απέκρουσε τρία(!) πέναλτι και σε συνδυασμό πως στο τελευταίο του ΠΑΟΚ, ο Σαμάτα γλίστρισε, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Άρη (το πιο πιθανό) είτε τον Παναιτωλικό.

To φιλμ

Ο Παναθηναϊκός είχε να υπερασπιστεί τη νίκη του με 1-0 στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να βρει γκολ.

Μετά τους «πράσινους» που έχασαν στο ζέσταμα τον Τσέριν, αναγκαστική αλλαγή έκανε μόλις στο 4’ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού ο Κουλιεράκης αντικατέστησε τον τραυματία Μιχαηλίδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του ματς και στο 14’ άγγιξε το γκολ. Σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά, κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι και στη συνέχεια ο Μεϊτέ εκτέλεσε από μακριά ψηλά άουτ.

Στο 15’ από λάθος του Κοτάρσκι το σουτ εκτός περιοχής του Παλάσιος κόντραρε στον Κουλιεράκη κι έφυγε κόρνερ.

Στο 20’ είχε νέα καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ. Κυκλοφόρησε τη μπάλα και ο Σβαμπ με το δεξί, το κακό του πόδι έκανε αμαρκάριστος άτσαλο σουτ από το ύψος του πέναλτι και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 36’ απείλησε ο Παναθηναϊκός. Σε αντεπίθεση ο Παλάσιος άνοιξε στον Ιωαννίδη, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Κεντζιόρα. Στην εξέλιξη της φάσης αριστερό σουτ του Μπακασέτα μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο φάσεις για τους φιλοξενούμενους. Στο 39’ ο Κωνσταντέλιας πάσαρε στον Τόμας και αυτός έκανε το αριστερό σουτ εντός περιοχής, το οποίο κόντραρε στον Ζέκα κι έφυγε κόρνερ, όπως και στο 45+1’ το αριστερό σουτ του Ζίβκοβιτς από το όριο της μεγάλης περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Με φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Τόμας στο 49’ σούταρε από πλάγια δεξιά κι απέκρουσε ο Ντραγκόβσκι και στην επαναφορά σουτ του Κωνσταντέλια κόντραρε στον Γεντβάι κι έφυγε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό με τους Θεσσαλονικείς να είναι πιο απειλητικοί. Στο 57’ ο Παναθηναϊκός έκανε κι αυτός αναγκαστική αλλαγή, αφού τραυματίστηκε και ο Γεντβάι και τον αντικατέστησε ο Σένκεφελεντ.

Στο 58’ το σουτ του Βιλένα κόντραρε στον Μπάμπα κι έφυγε κόρνερ στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Η κατοχή ήταν 65%-35% υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητούσε επίμονα το γκολ. Στο 64’ από θαυμάσια σέντρα του Κωνσταντέλια ο Μλαντένοβιτς απομάκρυνε πάνω στον Μεϊτέ, ο οποίος έκανε εντός περιοχής το δεξί σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ στο 72’ βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε. Ο Ότο έκλεψε την μπάλα στον άξονα, ο Τάισον άνοιξε στον Ισπανό μπακ, ο οποίος βρέθηκε αριστερά κι έκανε γλυκιά σέντρα για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με δεξί γυριστό σουτ νίκησε τον Ντραγκόβσκι για το 1-0!

Ο Λουτσέσκου αμέσως μετά το γκολ έριξε στη μάχη Ντεσπόντοφ και Οζντόεφ. Ο Βούλγαρος εξτρέμ πήγε δεξιά και ο Ζίβκοβιτς αριστερά, ενώ ο Τερίμ πέρασε στην κορυφή τον Σπόραρ και τον Κώτσιρα εξάρι με τον Βαγιαννίδη δεξί μπακ.

Στο 81’ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή. Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε μόνος του στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά το δεξί σουτ έφυγε ένα μέτρο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 86’ ο «Δικέφαλος» είχε νέα σπουδαία ευκαιρία. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε αριστερά στον Οζντόεφ κι αυτός από πλάγια αριστερά πλάσαρε στο δεξί δοκάρι και την εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Στο 92′ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Μπερνάρ το εκτέλεσε, αλλά η μπάλα κόνταρε στο τείχος κι έφυγε κόρνερ. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Παναθηναϊκός ήταν πιο πιεστικός, πιο παθιασμένος και πήρε αρκετά κόρνερ. Αλλά οι Θεσσαλονικείς είχαν τη φάση τους, όταν σε βολέ του Κοτάρσκι έκανε λάθος ο Μπερνάρ, ο Κωνσταντέλιας εκτός περιοχής έκανε το δεξί σουτ, ωστόσο, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 105′, παράλληλα, το αριστερό σουτ του Ντεσπόντοφ κόντραρε σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ και ο Κεντζιόρα σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Ντραγκόβσκι για το 2-0!

Ο Τερίμ έβαλε και τον Γερεμέγεφ κι έπαιξε με δύο φορ. Ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει και στο 108′ ο Μπακασέτας απείλησε, αλλά το μακρινό αριστερό σουτ πέρασε άουτ. Οι πράσινοι έπαιζαν στον άξονα με Κώτσιρα, Μπακασέτα, ενώ ο Λουτσέσκου έριξε στον αγώνα και τον Μάρκος Αντόνιο. Το παιχνίδι ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Στο 114′ ο Λημνιός εκτέλεσε, αλλά μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 116′ σε γέμισμα στην περιοχή, συγκρούστηκαν στον αέρα ο Μπάμπα και ο Βαγιαννίδης. Ο Γκανέζος του ΠΑΟΚ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και φαινόταν να μην έχει τις αισθήσεις του. Αμέσως μπήκαν στο γήπεδο οι γιατροί των δύο ομάδων, ενώ όλη η Λεωφόρος χειροκρότησε. Ο Μπάμπα ευτυχώς ήταν εντάξει κι αποχώρησε με το ασθενοφόρο, το οποίο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με δέκα παίκτες για έξι λεπτά, αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές και ο Τερίμ έδωσε οδηγία και στον Αράο να περάσει στην επίθεση. Στο 124′ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ! Σε γέμισμα από την έξοδο του Κοτάρσκι, η μπάλα έφτασε στον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε την κεφαλιά και απομάκρυνε στη γραμμή ο Κουλιεράκης!

Στο 129′ το «τριφύλλι» βρήκε το γκολ που έστειλε το ματς στη ρώσικη ρουλέτα! Από κεφαλιά του Γερεμέγεφ, ο Αράο έστρωσε στον Λημνιό κι αυτός με τρομερό δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 2-1! Έτσι, το ματς πήγε στη διαδικασία του πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Σπόραρ, απέκρουσε Κοτάρσκι
Κουλιεράκης  0-1
Γερεμέγεφ  1-1
Μουργκ  1-2
Μπακασέτας  2-2
Κεντζιόρα  2-3
Κώτσιρας  3-3
Μεϊτέ  3-4
Μλαντένοβιτς  4-4
Ντεσπόντοφ, απέκρουσε Ντραγκόφσκι
Λημνιός, άουτ
Σβαμπ, απέκρουσε Ντραγκόφσκι
Μαντσίνι  5-4
Μάρκος Αντόνιο  5-5
Αράο, δοκάρι
Όττο, απέκρουσε Ντραγκόφσκι
Σένκεφελντ  6-5
Σαμάτα  άουτ

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57′ λ.τρ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τρ. Κουλιεράκης), Μεϊτέ, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (74′ Σαμάτα).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected