Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Τα…χρειάστηκε η Ρεάλ κόντρα στη Λειψία αλλά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά (vids)

Δύσκολη πρόκριση για τη Ρεάλ, παρά το γεγονός πως είχε στο “σακούλι” το υπέρ της σκορ από το ματς της Γερμανίας.

Η αλήθεια είναι πως η “Βασίλισσα” πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της τη φετινή σεζόν και δεν κατάφερε να νικήσει τη μαχητική Λειψία, η οποία δεν παράτησε ποτέ το ματς, όμως η ισοπαλία (1-1) ήταν αρκετή για να περάσει στους «8» του Champions League.

Χαρακτηριστικό είναι πως το Σαντιάγο Μπερναμπέου αποδοκίμασε συχνά τους ποδοσφαιριστές και μάλιστα η Ρεάλ γλίτωσε τα χειρότερα στο 90+2′, με το σουτ του Ντάνι Όλμο να σταματά στο δοκάρι του Λούνιν!

Το φιλμ

Ο Λόις Οπέντα ήταν και ο πρωταγωνιστής του 1ου μέρους, αφού ήταν ο εκτελεστής των Γερμανών στις πιο επικίνδυνες στιγμές τους. Σε μία εξ αυτών βρέθηκε τετ α τετ και ηττήθηκε από τον Αντρέι Λουνίν, όμως ήταν οφσάιντ και τελικά η φάση δεν μέτρησε. Από σουτ εκτός περιοχής λίγο αργότερα ξανά σε κόντρα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 16′ ο Οπέντα μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με το αριστερό έστειλε την μπάλα από την άλλη πλευρά, άουτ.

Οι γηπεδούχοι επέδειξαν παθητική νοοτροπία και δεν κυνήγησαν το γκολ, παρά μόνο έφτασαν κοντά κατά τύχη σε μία περίπτωση με τον Βινίσιους.

Ο Αντσελότι προσπάθησε να σταματήσει το μομέντουμ των Γερμανών με τον Ροντρίγκο στο παιχνίδι και τον Φεντερίκο Βαλβέρδε πιο πίσω. Το 2ο ημίχρονο απέκτησε ακόμη καλύτερο ρυθμό, με τη Ρεάλ να ανεβαίνει, αλλά στο 54′ να κινδυνεύει να μείνει με παίκτη λιγότερο, όταν ο Βινίσιους πέταξε τον Γουίλι Όρμπαν στο έδαφος και “κιτρινίστηκε”.

Μπέλιγχαμ και Βινίσιους είχαν δύο ευκαιρίες αλλά νικήθηκαν από τον Πέτερ Γκούλατσι και τις κόντρες, ενώ και οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να απειλήσουν από στημένες φάσεις, όμως ο Λουνίν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

Στο 65ο λεπτό, μια αντεπίθεση των “μερένγκες” οδήγησε σε άψογο συνδυασμό των Μπέλιγχαμ και Βινίσιους με τον Βραζιλιάνο να λύνει τον “γόρδιο δεσμό” στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Το 1-0 αφύπνισε τη Λειψία, η οποία απάντησε άμεσα. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ έβαλε τρεις κόντρες στην αμέσως επόμενη φάση κρατώντας το μηδέν, όμως στο 68′ ο παρτενέρ του στην άμυνα, Νάτσο, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον Όρμπαν να πιάσει μια υπέροχη κεφαλιά και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Η δράση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Ρεάλ που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Σέσκο, Οπέντα και Ντάνι Όλμο σφυροκοπούσαν την εστία του Λουνίν, όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Ο Όρμπαν με νέα κεφαλιά, αμαρκάριστος αυτήν τη φορά, είχε την ευχέρεια για την ανατροπή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αντσελότι έκανε επιθετικές αλλαγές αφού του έλειπαν οι κεντρικοί αμυντικοί στον πάγκο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ρόζε, για να φρεσκάρει τους δικούς του επιθετικούς και να δώσει ύψος για τα αναπόφευκτα γεμίσματα των τελευταίων λεπτών.

Αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα, ακόμα κι αν ο Όλμο είχε δοκάρι σε ψηλοκρεμαστή λόμπα στο 90+2′ κι έτσι η Ρεάλ κατάφερε ουσιαστικά με τη νίκη στη Γερμανία να πάρει μια πολύ δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Λούνιν, Μεντί, Καρβαχάλ, Νάτσο Φερνάντεθ, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά (46′ Ροντρίγκο), Τσουαμενί, Κρόος (78′ Μόντριτς), Βινίσιος, Βαλβέρδε, Μπέλινγχαμ (85′ Χοσέλου)

Λειψία (Μάρκο Ρόσε) : Γκουλάσι, Ράουμ, Χέντρικς, Λουκέμπα, Όρμπαν, Σλάγκερ (85′ Έλμας), Αϊνταρά (90′ Καμπλ), Σίμονς, Όλμο, Σέσκο (85′ Μπάουμγκαρντνερ), Οπεντά (77′ Πόουλσεν)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 5/3

Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-2  [0-2]
Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο  3-0  [0-1]

Τετάρτη 6/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία  1-1 [1-0]
Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη  3-1 [3-1]

Τρίτη 12/3

Μπαρτσελόνα – Νάπολι [1-1]
Άρσεναλ – Πόρτο [0-1]

Τετάρτη 13/3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ [0-1]
Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν [1-1]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected