Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Με άνεση και…στιλ η Σίτι στα προημιτελικά (vids)

Με δύο νίκες αλλά με παρόμοιο σκορ περνάει το εμπόδιο της Κοπεγχάγης η Σίτι και συνεχίζει στα προημιτελικά του θεσμού που κατέκτησε πέρσι.

Μετά το 3-0 του πρώτου παιχνιδιού η ρεβάνς στο Έτιχαντ για Μάντσεστερ Σιτι και Κοπεγχάγη ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Μικρής έκτασης ροτέισον από τον Γκουαρντιόλα, με τον Χάαλαντ στο αρχικό σχήμα, η Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι δείχνοντας πως ήθελε να τελειώσει και αυτό το ματς χωρίς πολλά, πολλά και να πάρει μία ακόμη νίκη.

Πριν “βγει” το πρώτο δεκάλεπτο, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να φτάσει στο 2-0 κόντρα στην Κοπεγχάγη. Στην πρώτη της φάση στο ματς (5′) η ομάδα του Γκουαρντιόλα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ακάνζι, μετά από την εκτέλεση του πρώτου της κόρνερ στο ματς.

Στο 8′ και στην εκτέλεση του δεύτερου κόρνερ, οι “πολίτες είχαν δοκάρι με τον Ρόδρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Άλβαρες έκανε το σουτ με το δεξί από πλάγια θέση, με τον Γκραμπάρα να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Κοπεγχάγη έβγαλε ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια και κατάφερε να μειώσει στο σκορ. Μετά από υπεροχή κυκλοφορία μπάλας στο 29′, ο Ελιουνούσι συνδυάστηκε άψογα με τον Όσκαρσον, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να “εκτελεί” με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής τον Έντερσον για να κάνει το 2-1.

Παρά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο… ρελαντί στην ανάπαυλα, φτάνοντας στις καθυστερήσεις του 45λέπτου στο 3-1, με τον Χάαλαντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε το… πάνω χέρι και στην επανάληψη, φτάνοντας με σχετική ευκολία στα καρέ της Κοπεγχάγης. Η νέα νίκη -και πρόκριση- της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, πλησίαζε με το πέρας των λεπτών και τελικά έφτασε με το σκορ να παραμένει το ίδιο.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Γκβαρντιόλ, Ακάνζι, Ντίας (68′ Στόουνς), Ρόδρι (46′ Σέρχιο Γκόμεθ), Λιούις, Άλβαρεζ, Νούνες (74′ λ.τ. Χάμιλτον), Μπομπ, Κόβασιτς, Χάαλαντ (88′ Ράιτ)

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέστρουπ) : Γκραμπάρα, ΜακΚένα, Βάβρο, Ντικς, Γέλερτ (78′ Μέλινγκ), Άνκερσεν, Ελιονούσι, Κλεμ (69′ Χόιλουντ), Ατσούρι (56′ Μπαρντατζί), Φρόχολντ (56′ Μάτσον), Όσκαρσον (69′ Κορνέλιους)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 5/3

Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-2  [0-2]
Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο  3-0  [0-1]

Τετάρτη 6/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία  1-1 [1-0]
Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη  3-1 [3-1]

Τρίτη 12/3

Μπαρτσελόνα – Νάπολι [1-1]
Άρσεναλ – Πόρτο [0-1]

Τετάρτη 13/3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ [0-1]
Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν [1-1]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected