Διάφορα

Αλεξανδρούπολη : Σοκ από τον τρόπο που έφυγε ο συμπολίτης τους – περίμενε ασθενοφόρο, ενώ ήταν μέσα στο νοσοκομείο!

Κατέληξε ο 61χρονος συμβασιούχος υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που τραυματίστηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου, όμως χρειάστηκε να περιμένει να έρθει ασθενοφόρο από την… πόλη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που αναδημοσιεύει το evros24, ο συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου, που τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση απορριμματοφόρου στις 2 Ιανουαρίου 2024 στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κατέληξε χθες το απόγευμα της Δευτέρας μετά από μάχη που έδινε στο Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ενώ ο 61χρονος υπάλληλος ήταν πεσμένος στο έδαφος, περίπου στα 10 μέτρα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΑ, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να έρθει ασθενοφόρο από την πόλη επί ένα τέταρτο χωρίς ιατρική βοήθεια, ενώ θα μπορούσε να μεταφερθεί με φορείο…

Σε σχετική ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), εκφράζει τα «βαθιά ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου συναδέλφου», ενώ τονίζει πως: «Η νέα αυτή απώλεια εργαζόμενου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αγανάκτηση και μαζί θυμό. Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες εξακολουθούν να αδιαφορούν επιδεικτικά για τα σοβαρά προβλήματα, τους κινδύνους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. ωθώντας πολλές φορές τους εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντα τους παίζοντας τις ζωές τους κορόνα γράμματα. Έως πότε θα συμβαίνει αυτό; Γιατί Αιρετοί και κυβέρνηση δεν παίρνουν μέτρα;».

«Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις εκ μέρους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις για τα συνεχιζόμενα Εργατικά Ατυχήματα και δυστυχήματα στους Ο.Τ.Α. το αυτί κανενός από τους υπευθύνους δεν ιδρώνει. Αντιθέτως, η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως κρύβεται, αποφεύγει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να απαντήσει στα πολλά «γιατί» των οικογενειών των αδικοχαμένων συναδέλφων από την εγκληματική αδιαφορία και τις ευθύνες κυβέρνησης και Αιρετών» τονίζεται.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταλήγοντας αναρωτιέται εάν «Εφαρμόζονται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας; Χορηγούνται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.); Γίνονται Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις; Υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας; Είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα. Ένα ακόμη δε, είναι, σε ποιες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων εντοπίστηκαν και καταλογίστηκαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες; Ή μήπως τα εγκλήματα συγκαλύπτονται», ενώ σημειώνει ότι: «Θα συνεχίσει να θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα πρόληψης, αποφυγής και αποτροπής των ατυχημάτων στους Ο.Τ.Α. καλώντας την κυβέρνηση και τους Αιρετούς να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται εδώ και τώρα για να σταματήσει επιτέλους η… αιματοχυσία. Είναι ζήτημα ζωής…».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με ανακοίνωση της, εκφράζει τα βαθιά ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου συναδέλφου.

Η νέα αυτή απώλεια εργαζόμενου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αγανάκτηση και μαζί θυμό. Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες εξακολουθούν να αδιαφορούν επιδεικτικά για τα σοβαρά προβλήματα, τους κινδύνους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. ωθώντας πολλές φορές τους εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντα τους παίζοντας τις ζωές τους κορόνα γράμματα. Έως πότε θα συμβαίνει αυτό; Γιατί Αιρετοί και κυβέρνηση δεν παίρνουν μέτρα;

Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις εκ μέρους της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις για τα συνεχιζόμενα Εργατικά Ατυχήματα και δυστυχήματα στους Ο.Τ.Α. το αυτί κανενός από τους υπευθύνους δεν ιδρώνει. Αντιθέτως, η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως κρύβεται, αποφεύγει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να απαντήσει στα πολλά «γιατί» των οικογενειών των αδικοχαμένων συναδέλφων από την εγκληματική αδιαφορία και τις ευθύνες κυβέρνησης και Αιρετών.

Εφαρμόζονται οι κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας; Χορηγούνται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.); Γίνονται Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις; Υπάρχει Επιθεώρηση Εργασίας; Είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα. Ένα ακόμη δε, είναι, σε ποιες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων εντοπίστηκαν και καταλογίστηκαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες; Ή μήπως τα εγκλήματα συγκαλύπτονται.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συνεχίσει να θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα πρόληψης, αποφυγής και αποτροπής των ατυχημάτων στους Ο.Τ.Α. καλώντας την κυβέρνηση και τους Αιρετούς να λάβουν τα μέτρα που απαιτούνται εδώ και τώρα για να σταματήσει επιτέλους η… αιματοχυσία. Είναι ζήτημα ζωής…»

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected