Κατηγορίες
Super League 2 - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ Εθνική / Τοπικά

To sportsup.gr στους Γεωργιανούς Ημαθίας για τη Σχολή UEFA B : “Βαριά” ονόματα και αισιοδοξία για το μέλλον (photos)

Λίγο πριν την ολοκλήρωση και της Β Φάσης της Σχολής Προπονητών UEFA B, το sportsup.gr βρέθηκε στο γήπεδο των Γεωργιανών για να παρακολουθήσει από κοντά την προπόνηση των μελλοντικών προπονητών.

Το παρών καθημερινά δίνουν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Ημαθίας, Χρήστος Μουχτάρης αλλά και το Μέλος της Επιτροπής Μικτών Ομάδων, Πασχάλης Λιθοξόπουλος, οι οποίοι φροντίζουν να μη λείψει τίποτα από όλους τους συμμετέχοντες.

Επικεφαλής της Β Φάσης της Σχολής UEFA B οι Μιχάλης Ιορδανίδης και Ιωάννης Γκίσης, επί χρόνια εκπαιδευτές αμφότεροι, οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία στα συγκεκριμένα πόστα, έχοντας αναδείξει σημαντικές προπονητικές προσωπικότητες στον ελληνικό (και όχι μόνο) χώρο.

Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό κι αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει εύκολα, αν δει από κοντά μία και μόνο προπόνηση. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο Μιχάλης Ιορδανίδης, ο οποίος μίλησε στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο.

Οι δηλώσεις του :

“Όντως, η συγκεκριμένη Σχολή έχει εξαιρετικό επίπεδο. Ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί παλαιότερα στο υψηλότερο επίπεδο, με μεγάλη εμπειρία και πολλές επαγγελματικές συμμετοχές αλλά και παρουσίες σε Εθνικές ομάδες. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες Σχολές που αναλαμβάνουμε ανά την Ελλάδα, επενδύουμε σε αυτούς και θέλουμε να τους δώσουμε τις βάσεις για να γίνουν προπονητές υψηλού επιπέδου. Άλλωστε και η UEFA μας έχει δώσει αυτές τις κατευθύνσεις, να τους αφομοιώσουμε και να τους εντάξουμε στην προπονητική. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βελτιώσουμε το επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να δώσουμε μεγαλύτερο κίνητρο και να αυξήσουμε το ενδιαφέρον όσων θέλουν να την ακολουθήσουν.

Κυριότερος στόχος είναι μέσα από τη φιλοδοξία που έχουμε εμείς, να τη μεταλαμπαδεύσουμε στους προπονητές. Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε περισσότερους Έλληνες προπονητές σε Α και Β Εθνική, και γιατί όχι να εξάγουμε προπονητές, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ. Προσωπικά, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα με τους συνεργάτες μου στην επιμόρφωση, μέσα από τη νέα ντιρεκτίβα της UEFA και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο πως θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους προπονητές για να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους που έχει θέσει η Ομοσπονδία”.

Στη Β Φάση της Σχολής UEFA B στη Βέροια, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη 13/3, συμμετέχουν πολλά γνωστά ονόματα που έχουν μεσουρανήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην Ημαθία

Αναλυτικά :

1.  Damian Alberto Cuchmeruk
2. Marko Markovski
3. Γεώργιος Απόσογλου
4. Ανέστης Αργυρίου
5. Άγγελος Βέρτζος
6. Αλέξανδρος-Παναγιώτης Βιτουλατίδης
7. Άρης Καλαϊτζίδης
8. Κωνσταντίνος Καλούδης
9. Αντώνιος Κόλιος
10. Μιχαήλ Κονισπολιάτης
11. Χρήστος Κουκούτσης
12. Χρήστος Λισγάρας
13. Αλέξιος Μιχαήλ
14. Βασίλειος Μιχαλόπουλος
15. Σωτήρης Μπαλάφας
16. Ζήσιμος Μπρουγιαννάκης
17. Αθανάσιος Νταγιούκλας
18. Δημήτριος Πετράκης
19. Ευστάθιος Ρόκας
20. Χρήστος Σαατίδης
21. Χρήστος Σήτος
22. Στέφανος Σιόντης
23. Νίκος Τζημογιάννης
24. Θεμιστοκλής Τσιούτσιος
25. Παναγιώτης Σχοινόπουλος
26. Ιωάννης Πετράκης
27. Αντώνιος Συροκάκης
28. Γεώργιος Βαγγελάκος

Σήμερα, το παρών έδωσε και ο Τόλης Τερζής, νυν προπονητής της Καλαμάτας και πρώην τεχνικός του Άρη, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τη Σχολή UEFA Pro και με πρωτοβουλία του εκπαιδευτή, Μιχάλη Ιορδανίδη, μίλησε στους συμμετέχοντες της Σχολής στη Βέροια για το πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθεί ένας υποψήφιος τις σχολές προπονητών, όπως επίσης και τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων, η οποία -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- τον βοήθησε σημαντικά στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Δείτε φωτογραφίες :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected