Αθλήματα

Indian Wells: Βαριά ήττα και αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vids)

Μετά τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Γίρι Λεχέτσκα απέκλεισε και τον Στέφανο Τσιτσιπά, επικρατώντας με 6-2, 6-4 μετά από 77 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells, για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Masters 1000.

Για τον Τσιτσιπά δεν λειτούργησε τίποτα στο παιχνίδι, με τον Έλληνα τενίστα για 1,5 set να μην υπάρχει στο court, ενώ στο τέλος που προσπάθησε να γίνει ανταγωνιστικός ο Λεχέτσκα κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του σβήνοντας κρίσιμα break-points σφραγίζοντας μια ακόμα μεγάλη νίκη.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο παίκτης του Τόμας Μπέρντιχ και Νο32 του κόσμου, παραχώρησε μόλις 5 πόντους πίσω από το πρώτο service (26/31), και 6 από το δεύτερο (13/19), έσβησε και 4 break-points του Τσιτσιπά, ενώ από την πλευρά του κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 3 από τις 10 εκαιρίες για break.

H διαφορά των δύο παικτών στους winners ήταν μεγάλη με τον Λεχέτσκα να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 25 winners, έναντι μόλις 8 του Τσιτσιπά, ενώ είχαν και από 22 αβίαστα λάθη με τα 10 του Έλληνα τενίστα να προέρχονται από το backhand.

Η πρώτη πίεση για break έγινε από τον Λεχέτσκα, ο οποίος μετά από 5 break-points κατάφερε να σπάσει το service του Τσιτσιπά κάνοντας το 2-1 και στη συνέχεια με ένα love game να πάρει διαφορά δύο games (3-1).

Με τον Τστισιπά να μη βρίσκεται εύκολα πρώτο service, αλλά και να συνεχίζει τα λάθη, ο Λεχέτσκα βρήκε και νέο break στη συνέχεια (4-1) το οποίο επίσης εξαργύρωσε φτάνοντας στο σοκαριστικό 5-1 και λίγο αργότερα έκλεισε το set με ένα ακόμα love game παίρνοντας προβάδισμα με 6-2 μετά από 33 λεπτά.

Όπως και στο 1ο set έτσι και στο 2ο ο Λεχέτσκα βρήκε και πάλι νωρίς break (2-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε για μια ακόμη φορά με εύκολο hold (3-1) με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου του.

Από τα μέσα του 2ου set ο Τσιτσιπάς άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός και να επιστρέφει μπάλες στο setvice του Λεχέτσκα φτάνοντας στο πρώτο του break-point στο 6ο game το οποίο όμως έσβησε ο Τσέχος κρατώντας την υπέρ του διαφορά (4-2).

Ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει το service του σβήνοντας 3 break-points του Λεχέτσκα, που έμοιαζαν περισσότερο με match-points, μειώνοντας σε 4-3, ενώ αμέσως μετά έχασε 3 ευκαιρίες να πάρει το χαμένο του service πίσω με τον Λεχέτσκα να σβήνει ακόμα 3 break-points του Έλληνα τενίστα κάνοντας το 5-3.

Ακολούθησαν δύο εύκολα holds (ένα για κάθε παίκτη) με τον Τσέχο να σφραγίζει τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιάνικ Σίνερ και Μπεν Σέλτον που αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected