Α ΕΠΣ Ημαθίας - Διαιτησία

ΕΠΣ Ημαθίας (Α Ερασιτεχνική) : Οι διαιτητές με τους περισσότερους ορισμούς, ο…διπλοθεσίτης και ο “αυστηρός”!

Η Α Ερασιτεχνική στην ΕΠΣ Ημαθίας μπήκε πλέον στην τελική της ευθεία, καθώς πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν τα play off και τα play out.

Η κανονική διάρκεια ανέδειξε ένα φαβορί για τον τίτλο (στο +9 η ΑΕ Αλεξάνδρειας), ένα για τον υποβιβασμό στη Β κατηγορία (στο -9 ο Άτλας Ζερβοχωρίου) αλλά και έναν ποδοσφαιριστή, τον Άγγελο Δημόπουλο ο οποίος κατέκτησε το “Χρυσό Παπούτσι” με 15 τέρματα.

Το sportsup.gr, που διατηρεί στα στατιστικά στοιχεία όλων των κατηγοριών αλλά και του Κυπέλλου Ημαθίας, παρουσιάζει παρακάτω ένα μίνι αφιέρωμα στο ποιοι διαιτητές επιλέχθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας για τους 110 αγώνες της κανονικής διάρκειας.

Ορίστηκαν συνολικά 33 ρέφερι, από τους οποίους επτά (Γκαλαΐτσης, Καραγκιζόπουλος, Μαλούτας, Μαυρίδης, Μελτζανίδης, Παπαργυρίου, Ρηγόπουλος) αγωνίστηκαν αποκλειστικά ως διαιτητές ενώ τέσσερις είχαν διπλό ρόλο (διαιτητές και βοηθοί). Αυτοί ήταν οι Γκόγκας, Νησελίτης, Παζαρτζικλής και Τραούδας.

Διαιτητές

Ο Λάμπρος Παπαργυρίου (φωτ) είναι ο ρέφερι με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία. Έπαιξε συνολικά σε 20 αναμετρήσεις και οι ομάδες των οποίων διηύθυνε τα περισσότερα παιχνίδια (από πέντε) είναι οι ΑΕ Αλεξάνδρειας, Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας και ΓΑΣ Κοπανού.

Ακολούθησε ως “άρχοντας του αγώνα” ο Λουκάς Ρηγόπουλος, που έπαιξε σε 16 ματς της κατηγορίας, με τον Φίλιππο Μελίκης να είναι η ομάδα της οποίας ορίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια (5).

Τρίτος στον σχετικό πίνακα είναι ο Θωμάς Μαυρίδης, που διηύθυνε 13 παιχνίδια της Α Ερασιτεχνικής, με την ΑΕ Αλεξάνδρειας και το Μακροχώρι να είναι οι ομάδες που έπαιξε τα περισσότερα (4).

Να σημειωθεί πως κανείς διαιτητής δεν ξεπέρασε τους πέντε (5) ορισμούς σε μία ομάδα.

Βοηθοί

Δύο διαιτητές μοιράζονται την πρωτιά στους ορισμούς ως βοηθοί στην Α Ερασιτεχνική. Οι Αντώνης Γκόγκος και Τάσος Σαμαράς (φωτ) είναι οι ρέφερι που ορίστηκαν βοηθοί στα περισσότερα παιχνίδια της κατηγορίας και συγκεκριμένα σε 19. Τους ακολούθησαν με 18 παρουσίες οι Πολύκαρπος Ζουρνατζίδης και Θεοφάνης Τσίτσης.

Το ρεκόρ παρουσίας ορισμών σε μια συγκεκριμένη ομάδα το κατέχει ο Αντώνης Γκόγκος, που έπαιξε σε οκτώ (8) ματς του ΦΑΣ Νάουσα και τον ακολούθησαν με επτά (7) ορισμούς οι Πολύκαρπος Ζουρνατζίδης (ΓΑΣ Μελίκη) και Παναγιώτης Πιπερίδης (Άτλας Ζερβοχωρίου).

Αλέξανδρος Γκόγκας top ως…διπλοθεσίτης!

Ο Αλέξανδρος Γκόγκας είναι ο διαιτητής που έχει τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία, αγωνιζόμενος ως “άρχων του αγώνα” αλλά και ως βοηθός. Έπαιξε σε 18 συνολικά παιχνίδια (6 ως διαιτητής, 12 ως βοηθός) και τον ακολούθησε ο Γρηγόρης Παζαρτζικλής, που ορίστηκε 16 ματς, τα 11 ως διαιτητής και 5 ως βοηθός.

Κόκκινες κάρτες

Ο Αντώνης Τρούδας είναι ο διαιτητής που έβγαλε τις περισσότερες φορές την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του και συγκεκριμένα επτά (7) φορές. Ο ρέφερι από τη γειτονική Πιερία, που ήταν ο ρέκορντμαν και στη Β κατηγορία (πέντε αποβολές) “κοκκίνισε” δύο ποδοσφαιριστές από ΓΑΣ Κοπανού, Μακροχώρι και Κεραυνό Επισκοπής αντίστοιχα αλλά και έναν από την ΑΕ Καβασίλων.

*Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας στηρίζουν με την αποστολή των φύλλων αγώνα και όλων των στοιχείων για να παραθέτουμε κάθε χρόνο τα στατιστικά στοιχεία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected