Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Εθνική για…φίλημα, έφτασε στον θρίαμβο με εκπληκτική εμφάνιση! (vid)

 

Ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας δεν θα μπορούσε να μαντέψει το σκορ του πρώτου “τελικού” πρόκρισης της Εθνικής μας για το Euro 2024!

Η αγαπημένη μας γαλανόλευκη διέσυρε με πέντε τέρματα το Καζακστάν και έδειξε πως αξίζει την πρόκριση στα τελικά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από μία δεκαετία.

Μπροστά σε 28.000 περίπου φίλους της Εθνικής μας, που κατέκλισαν την Opap Arena, οι παίκτες μας παρέδωσαν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου και μετρούν αντίστροφα για τον μεγάλο “τελικό” της Τρίτης, στο εκτός έδρας παιχνίδι στη Γεωργία.

Το επίσης εντυπωσιακό είναι η “ποικιλία” στους σκόρερς, δείγμα της ομαδικότητας της ομάδας μας, ενώ η καταιγιστική εμφάνιση αντικατοπτρίζεται από το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε στο 4-0.

Το φιλμ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση με το Καζακστάν η Εθνική μας ομάδα, που πήρε προβάδισμα στο 9ο λεπτό, χάρη σε πέναλτι – γκολ του Τάσου Μπακασέτα.

Το κέρδισε ο Δημήτρης Πέλκας, καθώς σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ανατράπηκε εν συνεχεία, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. «Άπιαστη» η εκτέλεση του «αρχηγού», με τα δεδομένα να αλλάζουν από πάρα πολύ νωρίς.

Έξι λεπτά μετά, ήρθε και το 2-0, με τον Πέλκα να σκοράρει με το κεφάλι από κοντά, αξιοποιώντας πλήρως την ασίστ του Γιώργου Μασούρα!

Οι βάσεις είχαν μπει, στόχος πλέον ήταν η διαχείριση της κατάστασης, με την Εθνική να «σώζεται» στο 24ο λεπτό, όταν του σουτ του Τσεσνόκοφ, σταμάτησε στη ρίζα της δοκού του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Και αφού πέρασε η δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, όπως ακριβώς το ξεκίνησε: κυριαρχικά. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτή τη φορά ο σκόρερ. Ο φορ του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα άψογα από τον Μασούρα, ολοκλήρωσε άψογα τη φάση και το 3-0 στο 37′ είναι γεγονός.

Τρία λεπτά μετά, ο Κουρμπέλης «έγραψε» με το κεφάλι το 4-0 και η OPAP Arena «ξεσπάσε»! Επρόκειτο άλλωστε για την πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, που η Εθνική σκόραρε τέσσερις φορές σε πρώτο ημίχρονο και η… 3η συνολικά μετά το 1978!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Εθνική απείλησε και πάλι, όταν στο 50ό λεπτό, λίγο έλειψε να έρθει το 5-0 από τον Πέτρο Μάνταλο.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως, ήταν πιο απειλητικοί στο δεύτερο ημίχρονο και η καλύτερή τους στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας, με τον Βορογκόβσκι να μη βρίσκει στόχο από κοντά.

Ακολούθησε μία καλή στιγμή του Μπακασέτα στο 72’, δευτερόλεπτα πριν βγει αλλαγή, ενώ το ίδιο συνέβη και με την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Μαυροπάνο να επιχειρεί «ψαλιδάκι», αλλά την μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ρυθμός πλέον είχε πέσει για τα καλά, η Ελλάδα έκανε το 5-0 με αυτογκόλ στο 86′ του Τοπάλοφ και ταξιδεύει στη Γεωργία, για το ματς της… δεκαετίας!

Συνθέσεις

Ελλάδα (Γουστάβο Πογέτ) : Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Πέλκας (63′ Γιακουμάκης), Μασούρας, Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας)

Καζακστάν (Μαγκομέντ Αντίεφ) : Σάτσκι, Βορογκόφσκι, Καΐροφ (46′ Ταπάλοφ), Ερλάνοφ, Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Αστάνοφ (46′ Οράζοφ), Τσεσνόκοφ (68′ Ζούεφ), Ζαϊνουντίνοφ, Μπεϊσεμπέκοφ 46′ Σαντιμπέκοφ), Σαμορόντοφ (77′ Αϊμπέτοφ)

*φωτ. twitter Εθνικής Ομάδας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected