Αθλήματα

Miami Open: Ο Σαποβάλοφ απέκλεισε τον Τσιτσιπά (vids)

O Ντένις Σαποβάλοφ ολοκλήρωσε το Σάββατο το πολύ καλό ξεκίνημα της Παρασκευής με τον Καναδό να αφήνει εκτός συνέχειας τον Στέφανο Τσιτσιπά επικρατώντας με 6-2, 6-4 μετά από μία ώρα και 43 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Miami Open.

Όπως και το 2019 έτσι και φέτος ο Σαποβάλοφ κατάφερε να κερδίσει ξανά τον Τσιτσιπά σημειώνοντας την 4η νίκη του σε σύνολο 6 αναμετρήσεων κόντρα στον Έλληνα τενίστα, αλλά και τη μεγαλύτερη από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του με τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Νο126 του κόσμου έκλεισε το ματς κερδίζοντας το 90% των πόντων πίσω από το πρώτο service (26/29) και το 61% στο δεύτερο (11/18), δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point από τον Τσιτσιπά, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις συνολικά 18(!) ευκαιρίες για break με τις 8 από αυτές να είναι σε μόλις ένα game.

O Καναδός είχε επίσης 2 περισσότερους winners (20-18) και 6 λιγότερα αβίαστα λάθη (21-27), κέρδισε συνολικά 18 πόντους περισσότερους από τον Τσιτσιπά (82-64), ενώ είχε και καλύτερη παρουσία στο φιλέ (7/9-10/19).

Στο παιχνίδι που ξεκίνησε την Παρασκευή, ο Σαποβάλοφ ευτύχησε να βρει break με το “καλημέρα” μετά από 5 break-points (1-0), ενώ με εύκολο hold στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-0, με τον Τσιτσιπά να μειώνει σε 2-1 και το παιχνίδι να διακόπτεται λόγω βροχής.

Οι δύο παίκτες επέστρεψαν το Σάββατο με τον Σαποβάλοφ να βρίσκει ένα ακόμα break (5-2) και στη συνέχεια να κλείνει το set με 6-2 κάνοντας το 1-0.

Με τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται αρκετά στο να κρατήσει το service του, ο Σαποβάλοφ άρχισε να πιέζει ξανά με αποκορύφωμα το 3ο game το οποίο κράτησε 18 λεπτά με τον Έλληνα τενίστα να σβήνει 8 break-points φτάνοντας σε ένα τεράστιο hold (2-1).

Ο Σαποβάλοφ ισοφάρισε εύκολα σε 2-2, ενώ στη συνέχεια πίεσε εκ νέου για break χάνοντας αυτή τη φορά 2 ευκαιρίες με τον Τσιτσιπά να σώζει και 2η φορά το service του. Η 3η όμως ήταν και…φαρμακερή με τον Σαποβάλοφ να κάνει το break (5-4) και αμέσω μετά με love game να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση για τον 3ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αλεξάντερ Μπούμπλικ και Ματέο Αρνάλντι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected