Κατηγορίες
Διάφορα

Τρομακτικός ο απολογισμός από το χτύπημα στη Ρωσία : Πάνω από 110 οι νεκροί, σύνδεση της επίθεσης με την Ουκρανία βλέπουν οι αρχές (vid)

photo : Associated Press

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που συνεχίζουν να έρχονται από τη Μόσχα μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο Crocus City Hall. Το παρακλάδι του ISIS που ανέλαβε την ευθύνη και οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τη Μόσχα.

Περισσότεροι από 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 121 τραυματίστηκαν από την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 121 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων «ενδέχεται να αυξηθεί».

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη 11 ατόμων που σχετίζονται με αυτή. Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), γνωστοποίησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν –ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη– τη σύλληψη 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση.

Η Μόσχα συνδέει το μακελειό με την Ουκρανία – “Οι δράστες χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό”

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης είχαν “επαφές” στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί: “Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά” αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected