Super League 2

“Πολύ σκληρός για να πεθάνει” ο Αιολικός, 1-1 με τον Ηρακλή

Ο Αιολικός στην πρεμιέρα των play out στο γήπεδο της Αριδαίας, απέσπασε πολύτιμο βαθμό από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ηρακλή.

Στο ντεμπούτο του Θωμά Γράφα στο πάγκο, ο Αιολικός παρουσιάστηκε βελτιωμένος σε σύγκριση με τον τελευταίο αγώνα του κανονικού πρωταθλήματος απέναντι στον Ηρακλή, παίρνοντας την ισοπαλία 1-1, σε μια αναμέτρηση με καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη της διάρκεια.

Η ομάδα της Μυτιλήνης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα, κερδίζοντας προσωπικές μάχες στη γραμμή του κέντρου στο πρώτο μέρος. Επικίνδυνος επίσης στις αντεπιθέσεις και καλή αμυντική λειτουργία στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, όταν ο Ηρακλής αύξησε την πίεση του με στόχο να βρει το νικητήριο τέρμα.

Ο Αιολικός μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και το πλήρωσε στο 14’, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων και την κακή αντίδραση του Κολλαρά που έδωσε το δικαίωμα στον Κούστα από κοντά να χρηστεί σκόρερ (0-1).

Οι «κυανόλευκοι» σταδιακά ισορρόπησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 29’ με κοντινό πλασέ του αμαρκάριστου Ενομό (1-1), μετά από μεταβίβαση του αρκετά δραστήριου ξανά Γιοκέ, ο οποίος νωρίτερα δεν κατάφερε να νικήσει από θέση τετ α τετ τον Παλαβράκη. Ο Αιολικός είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία νωρίτερα, με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκου, όμως Παλαβράκης μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Αιολικός προσπάθησε να γίνει απειλητικός σε κάποιες περιπτώσεις, μετρώντας δύο σουτ των Μπαλογιάννη και Καρανίκα που δεν βρήκαν στόχο. Ο Ηρακλής στη συνέχεια πίεσε περισσότερο τον Αιολικό παίρνοντας βοήθειες από τον πάγκο. Ο Κούστα στο 70’ με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ντόκιτς, ενώ στη συνέχεια το σουτ Κουντουριώτη πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, όπως και η απ’ ευθείας εκτέλεση του Τόρρες στο 87’.

Ο Αιολικός παρά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε στο τέλος κατάφερε να μείνει όρθιος απέναντι στον Ηρακλή. Ένα αποτέλεσμα που του δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Συνθέσεις

Αιολικός (Θωμάς Γράφας) : Ντόκιτς, Ουνγιαλίδης, Καρανίκας, Κολλαράς, Ιγκνιάτοβιτς (64’ Τριανταφύλλου), Μπενίτες, Μπαλογιάνης, Τριανταφυλλάκος, Γιοκέ, Ενομό, Σαραντίδης (80′ Σινγκ)

Ηρακλής (Σούλης Παπαδόπουλος) : Παλαβράκης, Βιτλής, Νεοφυτίδης (61’ Πατράλης), Γκμπενιόν, Χρουσιέλ, Γκέρμους (46’ Σπυρίδης), Ισνάλντο (67′ Τόρες), Αρόγιο (61’ Κουντουριώτης), Έμπο, Χειρίτραντας (46’ Κωστόπουλος), Κούστα

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ηρακλής 1 0 1 0 1 1 0 16
2 Κοζάνη 1 1 0 0 1 0 1 15
3 ΠΑΟΚ Β 0 0 0 0 0 0 0 15
4 Αναγέννηση Καρδ 1 0 0 1 0 1 -1 15
5 Καμπανιακός 0 0 0 0 0 0 0 12
6 Αιολικός 1 0 1 0 1 1 0 11

*με στοιχεία από το Sportlesvos
*φωτ. Bluearena

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected