Super League 2

Σημαντική απώλεια βαθμών για την ΑΕΛ, 1-1 στο Πανθεσσαλικό | (Photos + HIGHLIGHTS)

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Νίκη Βόλου και ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό, στην πρεμιέρα των play off, για τον 1ο όμιλο της SL2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 18′ με τον Πεντρόσο, με κυανόλευκους να ισοφαρίζουν δέκα λεπτά αργότερα με τον Γαβριηλίδη.

Η απώλεια των δύο βαθμών για τους βυσσινί άνοιξε τη διαφορά με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στους πέντε, καθώς οι Βοιωτοί πέρασαν με 3-1 από την έδρα του Μακεδονικού.

Η ομάδα της Λάρισας βάσει της συνολικής εικόνας δικαιούταν περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι, με τον Θανάση Γκαραβέλη να αναδεικνύεται σε MVP για τους γηπεδούχους.

Το φιλμ

Το παιχνίδι στο πρώτο του δεκάλεπτο δεν είχε καλό ρυθμό με πολλά λάθη εκατέρωθεν και πολλές χαμένες κατοχές στον χώρο του κέντρου. Μάλιστα η πρώτη τελική ήρθε στο 12′ όταν από λάθος του Κοσονού, ο Γαβριηλίδης έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Πολίτη, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Όμως από εκεί και πέρα και για ένα τέταρτο η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δημιουργώντας την πρώτη της καλή στιγμή στο 13′ με μία σέντρα – σουτ του Μαυριά από τα δεξιά να μπλοκάρει ο Γκαραβέλης. Για να φτάσουμε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κοσονού έκανε το άνοιγμα στα δεξιά, ο Μαυριάς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Πλέγας πήρε την κεφαλιά πάσα και ο επερχόμενος Πεντρόσο με νέα κεφαλιά εξ’ επαφής έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια χωρίς να μπορεί να το δικαιολογήσει με την παρουσία της η Νίκη Βόλου, οι «βυσσινί» κλείστηκαν και τους έδωσαν τα… ηνία. Φτάνοντας έτσι στο 28ο λεπτό, όταν από σέντρα του Πολίτη, ο Γαβριηλίδης πήρε την κεφαλιά από τον Ηλιάδη, μια κεφαλιά που ήταν εντελώς αδύναμη και έδειχνε εύκολα να ελέγχει την πορεία της ο Σουλούκος, του οποίου όμως του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια, χωρίς να πιέζεται και αυτή κατέληξε στα δίχτυα με το 1-1 να είναι γεγονός.

Αυτό το γκολ φάνηκε να αφυπνίζει τους ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποίοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο αμέσως επόμενο λεπτό, με το σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου μέσα από την περιοχή να κοντράρει και να περνάει κόρνερ. Ενώ στο 38′ νέα απειλή και πάλι με τον Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Μαυρία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Γκαραβέλη, με το 1–1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο με το διακύβευμα να είναι μεγάλο, οι ομάδες δε ρίσκαραν από νωρίς προσπαθώντας κυρίως και οι δύο πλευρές να χτυπήσουν σε αντεπιθέσεις ή στημένα. Όπως από ένα στημένο ήρθε η ευκαιρία της ΑΕΛ στο 64′. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου Κώστα και κακό διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Πεντρόσο, ο οποίος μέσα και αριστερά στην περιοχή έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ενώ μετά από δύο λεπτά, οι «βυσσινί» δημιούργησαν τη μεγαλύτερή τους φάση μετά από αυτή του γκολ. Ο νεοεισελθόντας Νίνο από τα δεξιά έκανε την ατομική ενέργεια, σύγκλινε μέσα στην περιοχή προς τον άξονα, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη και το 1-1 να παραμένει!

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε πολλά ατομικά λάθη, δίνοντας εύκολα κατοχές στον αντίπαλο και ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που έδωσε ψυχολογία στη Νίκη Βόλου, αλλά και την ευκαιρία στους παίκτες της να απειλήσουν. Όπως συνέβη στο 75′ όταν ο Κάσσος από τα δεξιά σέντραρε, ο Παναγιωτίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σουλούκος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΛ δεν κατάφερε να βρει τρόπους να απειλήσει, ενώ φάνηκε πως οι παίκτες ξέμεναν και από δυνάμεις. Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και τους «βυσσινί» να χάνουν δύο πολύτιμους βαθμούς.

δείτε φωτογραφίες στο ArenaLarissa

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (75′ Μιράντα), Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (87′ Μακατσάρια), Γαβρηιλίδης, Λίταινας (70′ Πέττας), Πολίτης, Τζιώρας (46′ Κάσσος).

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Καλουτσικίδης (79′ Παπαγεωργίου Θ.), Πλέγας, Αντράντα (87′ Θωμαΐδης), Κοσονού (65′ Νίνο), Μαυρίας, Παπαγεωργίου Κ., Πεντρόσο

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 1 1 0 0 3 1 2 31
2 ΑΕΛ 1 0 1 0 1 1 0 26
3 Νίκη Βόλου 1 0 1 0 1 1 0 17
4 ΑΕΚ Β 0 0 0 0 0 0 0 16
5 Μακεδονικός 1 0 0 1 1 3 -2 16

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected