Αθλήματα

WTA Rankings: Κέρδισε μία θέση η Σάκκαρη – Βλέψεις και για μεγαλύτερη άνοδο

Την άνοδο τουλάχιστον μίας θέσης στα ανανεωμένα WTA Rankings έχει εξασφαλίσει η Μαρία Σάκκαρη, μετά την έως τώρα πορεία της στο Miami Open, αλλά και τον πρόωρο αποκλεισμό της Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που της δίνει την ευκαιρία να την προσπεράσει.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο8 του Live Ranking έχοντας 3.935 βαθμούς, και αν συνεχίσει αήττητη στο Μαϊάμι τότε έχει σοβαρές βλέψεις και για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, που θα την επαναφέρει κοντά στο Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως αναφέρει το Tennis24, μετά την ήττα της Ντάρια Κασάτκινα από τη Σοράνα Κιρστέα με 7-5, 6-2, η φιναλίστ του Indian Wells “σφράγισε” την παραμονή της στο Top-10, αλλά και την άνοδό της στο No8 του κόσμου, ακόμα και αν ηττηθεί σήμερα και μείνει εκτός προημιτελικών.

Εκτός Μαϊάμι είναι πλέον τόσο η Κίνγουεν Ζενγκ, όσο και η Ονς Ζαμπέρ, και αυτό δίνει την ευκαιρία στη Σάκκαρη να μπορεί να σκαρφαλώσει κι άλλο στην κατάταξη. Αν δηλαδή τα καταφέρει σήμερα απέναντι στην Άννα Καλίνσκαγια, τότε θα προσπεράσει και την Κινέζα.

Σε περίπτωση που συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και στα προημιτελικά, τότε η Μαρία θα αφήσει πίσω της και την Τυνήσια. Υπό προϋποθέσεις διεκδικεί και την είσοδό της στην 5άδα, αλλά μόνο αν κατακτήσει τον τίτλο και η Τζέσικα Πεγκούλα μείνει εκτός 8άδας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected