Διάφορα

Οι κινήσεις της Ρωσίας στο μέτωπο δείχνουν κλιμάκωση. The Economist : “Ουκρανία, μάλλον πρέπει να διαπραγματευτείς…”

Σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις μας οδηγεί η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας στην Ουκρανία, αυξάνοντας καθημερινά την ένταση στην Ευρώπη, η οποία κινδυνεύει πλέον πραγματικά να γίνει πεδίο παγκόσμιας πυρηνικής σύγκρουσης.

Μέσα στη νύχτα, ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν έδωσε εντολή να ακροβολιστούν δεκάδες κινητές συστοιχίες βαλλιστικών πυραύλων R-36 Voevoda (πιθανόν και Yars) σε άγνωστες τοποθεσίες.

Οι εντολές που πήραν τα ρωσικά πληρώματα και η αποστολή τους είναι φυσικά μη ανακοινώσιμες, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι δεν βγάζει για ψύλλου πήδημα η Μόσχα αυτά τα συστήματα, βαφτίζοντας ίσως την κίνηση αυτή ως “στρατιωτική άσκηση” κατά τη συνήθη τακτική.

The Economist: «Ουκρανία, μάλλον πρέπει να διαπραγματευτείς…”

Ακόμη και οι Δυτικοί πιστεύουν πως θα είναι σχεδόν αδύνατο για την Ουκρανία να αποκρούσει την επικείμενη ρωσική μαζική επίθεση στο τέλος της άνοιξης.

Το διάσημο δυτικό περιοδικό The Economist δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο με τίτλο «Η Ρωσία ετοιμάζεται για μία νέα μαζική επίθεση κατά μήκος ενός μεγάλου μετώπου» στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Κίεβο θα πρέπει να διαπραγματευτεί.

Τι Αναφέρει Συγκεκριμένα το Άρθρο;

Σύμφωνα με το περιοδικό, με την άφιξη της άνοιξης δύο μεγάλες ανακουφίσεις θα έρθουν για την Ουκρανία. Πρώτον ο καιρός θα είναι θερμότερος άρα η Ρωσία δεν θα έχει πλέον σημαντικό λόγο να στοχεύει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας και δεύτερον η ζέστη θα κάνει το έδαφος λασπωμένο, πράγμα που δεν θα επιτρέψει την εύκολη μεταφορά στρατευμάτων.

Δεδομένων αυτών, η σελίδα πιστεύει πως η ρωσική επίθεση θα καθυστερήσει, αλλά όχι για πολύ.

Ως γνωστόν, το Κίεβο έχει ανάγκη να στρατολογήσει περισσότερους άντρες και να κατασκευάσει μία αμυντική γραμμή πολλών χιλιομέτρων. Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν γίνεται σε ικανοποιητικό ρυθμό και για αυτό ο ουκρανικός λαός κατηγορεί τους πολιτικούς. Επίσης, οι Δυτικοί εταίροι του Κιέβου έχουν αποστασιοποιηθεί.

Ειδικά η απόσταση που κρατάνε οι ΗΠΑ από την Ουκρανία θα συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια της Ρωσίας να διεισδύσει τις όχι και τόσο ισχυρές αμυντικές γραμμές της χώρας. Η ευρωπαϊκή βοήθεια δεν εκτιμάται πως θα είναι αρκετή για τη σωτηρία της Ουκρανίας.

Και πράγματι ο Ζελένσκι δεν ήθελε ποτέ να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα όσο η γραμμή επαφής βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται τώρα, διότι γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει πιθανότητα η Ρωσία να συμφωνήσει σε παραχώρηση εδαφών που κατέλαβε πίσω στην Ουκρανία.

*pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected