Super League 1

Ανατροπή με Μπακασέτα και Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός! (vid)

Ματσάρα με ανατροπή στο αθηναϊκό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των play off!

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πολυπόθητη νίκη με ανατροπή «λυγίζοντας» την ΑΕΚ στη Λεωφόρο με 2-1 και έφτασε στους 62 βαθμούς στην 3η θέση. Παράλληλα, έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή!

Η ΑΕΚ στα ουράνια μετά τη δραματική νίκη επί του Ολυμπιακού. Το «τριφύλλι» σε μία ημερομηνία που του ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στην Ευρώπη με τις νίκες στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ και στη Λεωφόρο κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το Champions League, ήξερε ότι μόνο με νίκη θα μείνει στο κόλπο για τον τίτλο.

Η Ένωση μετά τον θρίαμβο κόντρα στους Πειραιώτες, γνώριζε επίσης ότι με τους τρεις βαθμούς θα παραμείνει το αφεντικό για το πρωτάθλημα. Και μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ κι έδειχνε ικανή για το μεγάλο τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν αποφασισμένος για μεγάλη μάχη. Έβγαλε πάθος, ο Ιωαννίδης έκανε εμφάνιση καριέρας, «καταπίνοντας» τον Μουκουντί κι όποιον έβλεπε μπροστά του, ο Μπακασέτας είχε γκολ που ακυρώθηκε, γκολ που μέτρησε και γενικά μία ηγετική παρουσία. Έτσι, η ομάδα του Τερίμ έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη με 2-1 και παρέμεινε στο παιχνίδι για τον τίτλο.

Το φιλμ

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια από την αρχή του ντέρμπι και μόλις στο 1′ ο Τσούμπερ απείλησε με σουτ τον Ντραγκόφσκι που μπλόκαρε εύκολα.

Η επιθετική υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να παίρνουν… κεφάλι στο σκορ έπειτα από λάθος του Χουάνκαρ. Ο Ελίασον έκλεψε από τον Ισπανό αριστερό μπακ κι έδωσε ασίστ στον Βίντα που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για την Ένωση.

Οι «πράσινοι» απώλεσαν εξαιρετική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 10′ με τον Μπερνάρ. Ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ατομική ενέργεια έδωσε στον Βραζιλιάνο, με το σουτ που επιχείρησε να σταματά πάνω στη γραμμή ο Ρότα.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0 με τον Τσούμπερ στο 12′. Το σουτ του Ελβετού από αρκετά πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ένταση από το 10′ κι έπειτα κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το 1-1. Αρχικά στο 19′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε μακρινό φάουλ, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Οι «πράσινοι» στο 24′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον Αράο να σεντράρει και τον Μπακασέτα με κεφαλιά να σκοράρει. Ο πρώτος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Όταν δεν κατάφερε το «τριφύλλι» στα προηγούμενα λεπτά σημειώθηκε μόλις σε δύο φάσεις! Ο Μπακασέτας στο 32′ δοκίμασε και πάλι το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να… αναπαύεται στην αριστερή γωνία του Αθυανασιάδη για το 1-1. Στο 34′ ο Ιωαννίδης «έκλεψε» την μπάλα από τον Μουκουντί και με εξαιρετικό «τσίμπημα» της μπάλας έκανε το 2-1 για το σύνολο του Φατίχ Τερίμ!

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κέρδισαν λίγο χώρο στο χορτάρι και προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση. Το σουτ που επιχείρησε ο Ρότα στο 39′ κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν διάθεση για να απειλήσουν, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο.

Το σύνολο του Φατίχ Τερίμ μπήκε πιο δυναμικά στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να δείχνει μπλοκαρισμένη από τις ενέργειες των «πράσινων». Το «τριφύλλι» πήρε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο και στο 54′ ο Μπερνάρ βγήκε στην αντεπίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε πήγε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ένα λεπτό αργότερα Μπακασέτας και Ιωαννίδης συνεργάστηκαν τέλεια, αλλά το γυριστό σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ. Η Ένωση πίεσε εκ νέου για να πετύχει γκολ κι έχασε μοναδική ευκαιρία για γκολ, με τον Γεντβάι να προλαβαίνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Η συνέχεια του ντέρμπι βρήκε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Στο 65′ ο Αραούχο επιχείρησε να απειλήσε τον Ντραγκόφσκο, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να μπλοκάρει. Ο Ιωαννίδης στο 73′ έκανε σουτ υπό πίεση, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο και πάλι σούταρε, όμως η μπάλα βγήκε κόρνερ. Η Ένωση πίεσε πολύ και πήρε μέτρα στο γήπεδο για να βρει το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 90’+1΄ο Ντραγκόφσκι έκανε τρρομερή επέμβαση στην εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς. Στο 90’+7′ σημειώθηκε η τελευταία φάση του ντέρμπι, με την κεφαλιά του Πόνσε να περνά άουτ.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ) : Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (62′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Μπερνάρ (79′ λ.τ. Λημνιός), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπακασέτας (88′ Πέρεθ), Ιωαννίδης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον, Μάνταλος (57′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57′ Πόνσε)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Άρης  3-0
ΠΑΟΚ – Λαμία  3-1
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ  2-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ 29 21 3 5 72 25 47 66
2 ΑΕΚ 29 19 8 2 66 27 39 65
3 Παναθηναϊκός 29 19 5 5 69 26 43 62
4 Ολυμπιακός 29 19 3 7 62 28 34 60
5 Άρης 29 14 6 9 43 33 10 48
6 Λαμία 29 9 7 13 37 54 -17 34
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected