Κατηγορίες
Super League 2

Στην κορυφή των play out ο ΠΑΟΚ Β, 4-2 την Κοζάνη (photos)

Σε ένα παιχνίδι που τα περισσότερα έγιναν μέσα σε ένα οκτάλεπτο(!), ο ΠΑΟΚ Β πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Κοζάνη, επικρατώντας με 4-2 στην Ευκαρπία, για να πάρει μια δεύτερη μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου του στα Play Out.

Το παιχνίδι είχε καταιγιστικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να θέλουν εξίσου τη νίκη. Άλλωστε, η βαθμολογική τους θέση το επιτάσσει αυτό και ειδικά για τους “ερυθρόλευκους”, μια εκτός έδρας νίκη θα ήταν βάλσαμο.

Εντούτοις, δεν τα κατάφεραν και έτσι παρέμειναν στους 16 βαθμούς, όσους και η Αναγέννηση Καρδίτσας που αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Ηρακλή.

Ο “δικέφαλος” έφτασε τους 21 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη γραμμή του υποβιβασμού, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα για την παραμονή.

Το φιλμ

Με καλό ρυθμό αλλά χωρίς πάρα πολλές φάσεις ήταν το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού στην Ευκαρπία.

Ο ΠΑΟΚ Β ξεκίνησε με διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα και να βρει από νωρίς το γκολ που θα του έδινε από νωρίς το προβάδισμα, με τον, δραστήριο στα πρώτα λεπτά, Κανίς, να δημιουργεί και να χάνει την πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού.

Στο 8′ ο Μαροκινός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον τερματοφύλακα της Κοζάνης, Καραγκιόζη, να κάνει μεγάλη επέμβαση, και με τη βοήθεια της άμυνας να παραχωρεί το κόρνερ.

Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια, με τον ΠΑΟΚ Β να μη βρίσκει την κατάλληλη τελική πάσα, και την Κοζάνη να περιορίζεται σε αμυντική στάση. Στο 27′ ο Δικέφαλος έφτασε ακόμα μα φορά κοντά στο γκολ, με τον Σπυράκο να βγαίνει σε θέση τετ α τετ, και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ.

Η Κοζάνη ανέβασε στροφές στη συνέχεια και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εξαιρετική προσπάθεια στον άξονα και περνώντας όποιος βρήκε μπροστά του, ο Καλλέργης δοκίμασε το δυνατό σουτ από τα 30 περίπου μέτρα, με τον Μπαλωμένο να μην μπορεί να αντιδράσει (0-1).

Οι “ασπρόμαυροι” πήραν στη συνέχεια τα ηνία του παιχνιδιού, και κατάφεραν πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ο Γιαξής έκλεψε την μπάλα ψηλά στο μισό του γηπέδου της Κοζάνης, έβγαλε μπαλιά- τρύπα στον Γκούμα, που πέρασε και τον τερματοφύλακα για να ισοφαρίσει στο 35′ σε 1-1.

Η προσπάθεια των δύο ομάδων δεν έφερε ακόμα ένα γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, και έτσι αμφότερες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Ο ΠΑΟΚ Β μπήκε με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, και μετά το πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να βρει το γκολ, με πρωταγωνιστές τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Στο 59′ ο Μπράντονιτς έκανε την κίνηση από τα αριστερά, βρήκε τον Σαποβάλοφ στην πλάτη της άμυνας, που με άψογο πλασέ έκανε το 2-1, και την απόλυτη ανατροπή.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και το 3-1. Ο Φίλων έκανε κίνηση δεξιού εξτρέμ, να γυρνάει στον Δαρέλα που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Ο… τρελός ρυθμός συνεχίστηκε, με την Κοζάνη να μπαίνει ξανά στο παιχνίδι. Στο 64′ ο Γιάκος γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Παντεκίδη και μπέρδεψε τον Μπαλωμένο, που δεν είχε περιθώριο αντίδρασης, για να μειώσει σε 3-2.

Εικόνα

Το «κρεσέντο» των τερμάτων συνεχίστηκε, με τον Βλάντιμιρ Μπράντονιτς να βάζει κι αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ, για να κάνει το 4-2 στο 67′, μετά από ασίστ του Αργύρη Δαρέλα.

Η Κοζάνη φάνηκε να “παγώνει” από αυτή την εξέλιξη, την ώρα που κατάφερε να μπει γρήγορα στο ματς μετά το 3-1 του ΠΑΟΚ Β. Ο “δικέφαλος” από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε το παιχνίδι, έφτασε κοντά και σε ένα πέμπτο γκολ αλλά ο Καραγκιόζης σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Μπράντονιτς έξω από την περιοχή.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Β (Αλέξανδρος Αλεξιάδης): Μπαλωμένος, Φίλων, Σελιμάι (72′ Μανωλιούδης), Κωττάς, Παντεκίδης, Γιαξής (66′ Σνάουτσνερ), Τσοπούρογλου, Σπυράκος (58′ Μπράντονιτς), Γκούμας (66′ Νινούα), Δαρέλας, Κανίς (46′ Σαποβάλοφ)

Κοζάνη (Άγγελος Διγκόζης): Καραγκιόζης, Πάνος (54′ Γιάκος), Ίτσιος, Σουλιώτης, Τάτσης, Σιατραβάνης, Νάτσος (45′ Ψάλτης), Αναστασόπουλος, Καλλέργης, Γραμμένος (54′ Παπαδόπουλος), Μακσίμοβιτς

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ Β 2 2 0 0 6 3 3 21
2 Ηρακλής 3 0 3 0 2 2 0 18
3 Κοζάνη 3 1 1 1 4 5 -1 16
4 Αναγέννηση Καρδ 3 0 1 2 0 2 -2 16
5 Καμπανιακός 2 1 0 1 1 1 0 15
6 Αιολικός 3 1 1 1 3 3 0 14
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected