Αθλήματα

Σπλιτ: Αποκλεισμός μετά από μεγάλη μάχη για Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, αν και έδωσε μεγάλη μάχη απέναντι στην Ουγγαρέζα και πρώην Νο76 του κόσμου, Πάννα Ουντβάρντι, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του ITF τουρνουά των 75.000 δολαρίων του Σπλιτ, γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 4-6, 6-4 μετά από μία ώρα και 55 λεπτά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, μετά από ένα set στο οποίο η Ελληνίδα τενίστρια και Νο210 του κόσμου σημείωσε μόλις 3 πόντους πίσω από το service, με την Ουντβάρντι να το κατακτά με 6-1 σε 24 λεπτά, στη συνέχεια κατάφερε να βρει ρυθμό, αλλά και break στο 2ο set παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 και αμέσως μετά με 3-1.

Λίγο αργότερα η Γραμματικοπούλου έφτασε να σερβίρει για την ισοφάριση στα set (5-3), όμως η Ουντβάρντι πήρε πίσω το χαμένο της service μειώνοντας σε 5-4, για να έρθει όμως ένα ακόμα break από τη Γραμματικοπούλου, η οποία με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 πηγαίνοντας το ματς στο decider.

Εκεί η Ουγγαρέζα προηγήθηκε με 2-0 βρίσκοντας break νωρίς (1-0), με τη Γραμματικοπούλου όμως να αντιδρά άμεσα και κατακτώντας τα επόμενα 2 games ισοφάρισε σε 2-2. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στη συνέχεια με την Ουντβάρι να φτάνει σε νέο break (4-3), αλλά και πάλι η Γραμματικοπούλου είχε την απάντηση κάνοντας το 4-4.

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο παιχνίδι για την Ελληνίδα τενίστρια, με την Ουντβάρι από εκεί και πέρα να κερδίζει τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους και τα 2 τελευταία games και με 6-4 να κλείνει το ματς παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Γραμματικοπούλου θα επιστρέψει και πάλι στο court όπου σε λίγη ώρα μαζί με την Ινδή Πρατανα Τομπάρε θα παίξουν κόντρα στις Άννα Ρότζερς (ΗΠΑ) και Ολίβια Τιαντραμούλια (Αυστραλία) με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected