Κατηγορίες
Αθλήματα

Charleston Open: Στα ημιτελικά η εκπληκτική Σάκκαρη! (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη αν και βρέθηκε πίσω με break στις αρχές και των δύο sets κατάφερε με υπομονή, ψυχραιμία, αλλά και ποιοτικό τένις να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και με 6-2, 6-4 μετά από μία ώρα και 34 λεπτά να εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά του Charleston Open, σημειώνοντας παράλληλα τη 10η νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια της!

Η Νο7 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 68% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (26/38) και 56% στο δεύτερο (9/16), ενώ είχε το απόλυτο στις ευκαιρίες στα break εκμεταλλευόμενη και τις 5 ευκαιρίες που δημιούργησε! Παράλληλα σημείωσε έναν winner περισσότερο από την Κουντερμέτοβα (13-12), ενώ είχε και σχεδόν τα μισά αβίαστα λάθη από τη Ρωσίδα (14-31).

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Σάκκαρη ξεκίνησε τον προημιτελικό με παρόμοιο τρόπο όπως και το παιχνίδι κόντρα στη Σάρμα, δεχόμενη break νωρίς με την Κουντερμέτοβα να παίρνει προβάδισμα με 2-0. Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε τα ποσοστά της στο service (63%), βελτιώθηκε και στις επιστροφές (54%) και με 3 σερί games πήρε πίσω το break, ενώ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με 3-2.

Με την Κουντερμέτοβα να μην μπορεί να βρει πρώτο service και τη Σάκκαρη να συνεχίζει να πιέζει το αδύναμο δεύτερο service της Ρωσίδας (38% εκείνο το σημείο), η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε και νέο break (4-2), το οποίο “εξαργύρωσε” ξανά με νέο hold φτάνοντας στο 5-2 αυξάνονας το σερί των κερδισμένων games (5-0).

Η Κουντερμέτοβα συνέχιζε να μην μπορεί να βρει ρυθμό στο service και με τα αβίαστα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, η Σάκκαρη βρήκε και 3ο break και με 6 σερί games πήρε το set μετά από 39 λεπτά, αλλά και το προβάδισμα με 1-0.

To 2o set άρχισε όπως και το 1ο με τη Σάκκαρη να βρίσκει μεν πρώτο service, αλλά την Κουντερμέτοβα να παίρνει μεγάλους πόντους με χτυπήματα πάνω στις γραμμές και να φτάνει σε break κάνοντας το 1-0.

Η Σάκκαρη προσπάθησε να απαντήσει στο break της Ρωσίδας επιστρέφοντας από το 15/40 στο 40/40, ωστόσο η Κουντερμέτοβα κατάφερε να πάρει τους επόμενους δύο πόντους και να προηγηθεί με 2-0 και στο 2ο σκέλος του προημιτελικού.

Το…copy paste του 1ο set συνεχίστηκε στο 2ο με τη Σάκκαρη να μειώνει αρχικά με love-game (2-1) και στη συνέχεια να “τιμωρεί” το service της Κουντερμέτοβα, αλλά και να εκμεταλλεύεται τα πολλά λάθη της Ρωσίδας παίρνοντας πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Με δύο εκπληκτικά χτυπήματα πάνω στις γραμμές, αλλά και με δύο αβίαστα λάθη της Κουντερμέτοβα, η Σάκκαρη έφτασε αυτή τη φορά σε ένα πιο δύσκολο hold, ωστόσο με 3ο σερί game έφερε το set στην ισορροπία κάνοντας το 3-2.

Ακολούθησαν δύο holds από κάθε παίκτρια με τη Σάκκαρη να διατηρεί το προβάδισμα με 5-4 και την Κουντερμέτοβα να σερβίρει για πρώτη φορά για να μείνει στο τουρνουά. Η Σάκκαρη πήρε τους πρώτους δύο πόντους (0/30) με τη Ρωσίδα να ισοφαρίζει (30/30), με ένα εκπληκτικό passing-shot, αλλά κι ένα από τα πολλά λάθη της Κουντερμέτοβα η Σάκκαρη έφτασε στο break και στα ημιτελικά του τουρνουά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την πιο φορμαρισμένη παίκτρια του Tour αυτή τη στιγμή, Ντανιέλ Κόλινς που νωρίτερα κέρδισε εύκολα την Ελίζε Μέρτενς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected