Κατηγορίες
Αθλήματα

Κυριάρχησε, ίδρωσε, και στο τέλος νίκησε ο Τσιτσιπάς! (vid)

Πολλαπλά πρόσωπα είχε η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που στο τέλος είχε happy end για τον Έλληνα τενίστα. Μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά μάχης στο Court des Princes, ο No12 του κόσμου επικράτησε με 7-5, 7-6(3), έφτασε στις τρεις σερί νίκες στο Μόντε Κάρλο, και προκρίθηκε στα προημιτελικά!

Αυτή ήταν η 14η φετινή επικράτηση του στο Tour (14-6), ενώ έφτασε και τις 17 νίκες στο Μονακό, σε μία διοργάνωση που έχει στεφθεί δις πρωταθλητής! Παράλληλα, έκανε double score στον Γερμανό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (10-5), και αύξησε κι’ άλλο τη διαφορά τους στα ματς στο χώμα, με τον Στεφ να φτάνει τις 5 νίκες εις βάρος του (5-1).

Μετά τον Μεντβέντεφ, ο Ζβέρεφ γίνεται ο δεύτερος Top-10 παίκτης σήμερα που μένει εκτός συνέχειας, ωστόσο δεν κινδυνεύει με πτώση στην παγκόσμια κατάταξη. Αντίθετα, ο No12 του κόσμου διεκδικεί ακόμα την άνοδό του, και φυσικά την επιστροφή του στην κορυφαία 10άδα, αν προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως αυτή είναι και η πρώτη φετινή νίκη του Τσιτσιπά απέναντι σε παίκτη της πρώτης 10άδας, και η δεύτερη μετά από 11 παιχνίδια, και πάλι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο! Στους “8” της ATP Masters 1000 διοργάνωσης του Μονακό, ο No1 της Ελλάδας θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Στέφανος είχε 26 winners και 2 άσους, υπέπεσε σε 28 αβίαστα και 7 διπλά σφάλματα, και μέτρησε 81% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο του service. Εκμεταλλεύτηκε 3/8 BP του στο παιχνίδι, και κατάφερε να σβήσει 8/10 απειλές του Γερμανού, γεγονός που έκρινε κατά πολύ και την έκβαση του πρώτου μέρους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected