Κατηγορίες
Super League 2

Πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ Β, νίκησε στον “τελικό” την Αναγέννηση Καρδίτσας

Σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα τελικού, ο ΠΑΟΚ Β έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Καμπανιακό και επικράτησε με 2-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο “δικέφαλος” έφτασε τους 24 βαθμούς και με πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, αύξησε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους πέντε βαθμούς.

Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλοί παρέμειναν στους 19 βαθμούς, όσους έχει και ο Καμπανιακός, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στα βαθμολογικά όρια της παραμονής.

Το φιλμ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στην Ευκαρπία, με τον ΠΑΟΚ Β να βρίσκει τον τρόπο να ανοίξει το σκορ, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του παιχνιδιού.

Ο Δαρέλας έκανε την κούρσα από την αριστερή πτέρυγα, έβγαλε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσέλιο να κάνει την πρώτη επέμβαση, αλλά τον Κανίς να μαζεύει το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, για το 1-0 στο 9′.

Λίγο μετά το γκολ, η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πλησίασε με αξιώσεις την εστία του Μπαλωμένου, φτάνοντας μάλιστα αρκετά κοντά στην ισοφάριση σε πάνω από μια δύο περιπτώσεις, όπου ο Μπαλωμένος φώναξε παρών.

Η πρώτη απειλή ήρθε στο 17′, όταν ο Βερνάρδος βρέθηκε σε θέση «βολής», με τον πορτιέρε του Δικεφάλου να υποχρεώνεται σε δύσκολη επέμβαση για να διατηρήσει το 1-0.

Οι «ασπρόμαυροι» περιορίστηκαν σε έναν κάπως πιο παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, με τον Μπαλωμένο να λέει «όχι» και στον Στέφανο Αθανασιάδη, σε όμορφο τελείωμα του από το ύψος της μικρής περιοχής, στο 34′.

Στο 36′ η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Μαξ Σνάουτσνερ, με τον νεαρό να μην μπορεί να συνεχίσει, και τον Γρόσδη να περνάει στη θέση του.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους «ασπρόμαυρους», πλην του γκολ, ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Δαρέλας έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Τσέλιο να βγάζει δύσκολα, και το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι καλές στιγμές δεν ερχόντουσαν ούτε με το… σταγονόμετρο.

Από τη μία ο ΠΑΟΚ Β, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη στόχευση να προστατεύσει το προβάδισμα του, κι αν καταφέρει να βρει τον χώρο στην κόντρα, να χτυπήσει για να «αγκαλιάσει» το τρίποντο.

Οι σκληρές μάχες στον χώρο του κέντρου, δεν άφησαν το παιχνίδι να πάρει ιδιαίτερο ρυθμό, με την Αναγέννηση να θέλει, αλλά να μην βρίσκει την ευκαιρία που θα την έβαζε ξανά το παιχνίδι.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης έφερε, όπως είναι λογικό, νευρικότητα, με τον ΠΑΟΚ Β να βρίσκει αυτό που έψαχνε, στο τελευταίο δεκάλεπτο της συνάντησης. Μετά από κόρνερ της Αναγέννησης Καρδίτσας, ο Σαποβάλοφ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έφυγε στην κόντρα, μοίρασε στον Τσοπούρογλου που έβγαλε ασίστ- μισό γκολ για τον Κωνσταντίνο Γκούμα, που έγραψε από κοντά το 2-0, για να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους».

Αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, παρά το δοκάρι του Βερνάρδου στο 88′, με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν ένα σημαντικό τρίποντο, που τους ανεβάζει στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Β (Αλέξανδρος Αλεξιάδης) : Μπαλωμένος, Τσοπούρογλου, Τασιούρας, Κώττας, Παντεκίδης (46′ Μανωλιούδης), Γιαξής, Σνάουτσνέρ, Γκούμας, Πανίδης (46′ Σπυράκος), Δαρέλας, Κανίς (80′ Σαποβάλοφ)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Τυριακίδης): Τσέλιος, Μπούζας, Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Βερνάρδος (89′ Κορέλας), Κονίλιο, Ντουμάνης (89′ Ζάγγος), Σαλαμούρας, Ξύδας (77′ Παπαδάκος), Αθανασιάδης (71′ Κοκκίνης)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ηρακλής 5 2 3 0 5 3 2 24
2 ΠΑΟΚ Β 5 3 0 2 11 9 2 24
3 Καμπανιακός 5 2 1 2 7 6 1 19
4 Αναγέννηση Καρδ 5 1 1 3 1 4 -3 19
5 Κοζάνη 5 1 3 1 6 7 -1 18
6 Αιολικός 5 1 2 2 3 4 -1 15

*με στοιχεία για το φιλμ από το inpaok.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected