Κατηγορίες
Αθλήματα

Το σήκωσε στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς! (vids)

Μετά το 2021 και το 2022, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στους τίτλους στο Μόντε Κάρλο επικρατώντας στον τελικό του Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4, μετά από μια ώρα και 36 λεπτά, φτάνοντας στον 3ο ATP Masters 1000 τίτλο στην καριέρα του, αλλά και τον 11ο στο Tour.

Αυτή ήταν η 17η φετινή νίκη του Τσιτσιπά στο Tour (17-6), αλλά και η 20η στο Μόντε Κάρλο (20-3), αλλά και 3η συνεχόμενη κόντρα σε παίκτη Top-10 μετά από αυτές κόντρα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα προημιτελικά, αλλά και Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Έλληνας τενίστας τελείωσε τον τελικό με 62% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (23/37) και 68% στο δεύτερο (26/38), ωστόσο το πιο καθοριστικό σημείο ήταν το γεγονός ότι κατάφερε να σβήσει και τα 8 break-points του Ρουντ, ενώ από την πλευρά του ολοκλήρωσε την αναμέτρηση εκμεταλλευόμενος τις 4 από τις 8 ευκαιρίες για break.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε τον τελικό, όπως σε όλα τα παιχνίδια αυτήν την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, δυνατά και αποφασιστικά, βρίσκοντας νωρίς break (2-1), το οποίο και εξαργύρωσε στη συνέχεια (3-1) με το πρώτο του δύσκολο hold κι αφού έβησε 3 break-points του Ρουντ τα οποία προήλθαν κυρίως από λάθη του Τσιτσιπά.

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς συνέχισε να κυριαρχεί στο court κάνοντας ό,τι θέλει, με αποτέλεσμα να φτάσει σε ένα ακόμα break από τον “γεμάτο” λάθη Ρουντ (10 από τα 12 αβίαστα στο 1ο set προήλθαν από το forehand) φτάνοντας σε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-1.

Ο Ρουντ προσπάθησε να “γεμίσει” και πάλι το service του Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε το service του κάνοντας το 5-1 για να ακολουθήσει και 3ο break μετά από το διπλό λάθος του Νορβηγού με τον Τσιτσιπά να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου μετά από 36 λεπτά.

Στο 2ο set ο Ρουντ συνέχισε να πιέζει το service του Τσιτσιπά, ο οποίος με τη σειρά συνέχισε να σβήνει όλες τις ευκαιρίες για break του Νορβηγού. Ο Έλληνα τενίστας έκανε ένα μεγάλο hold στο ξεκίνημα (1-0) σβήνοντας break-point του Ρουντ, που ισοφάρισε με love game (1-1), ενώ αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς έσβησε και το 5ο (συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο) break-point του Νο10 του κόσμου διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1.

Ο Τσιτσιπάς απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο set στο 6ο game, όπου έφτασε break-point με τον Ρουντ ωστόσο να το σβήνει φτάνοντας σε hold και ισοφαρίζοντας σε 3-3, με τον Τσιτσιπά να παίρνει και πάλι κεφάλι στο set (4-3) σβήνοντας ωστόσο ακόμα 3 break-points του Νορβηγού, ο οποίος σε εκείνο το σημείο έφτασε στο 0/8 break-points!

Ακολούθησαν δύο εύκολα hold, ένα από κάθε πλευρά, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα (5-4) και τον Ρουντ να σερβίρει για πρώτη φορά για να μείνει στον τελικό, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει break και με 6-4 να σφραγίζει τον 11ο τίτλο στην καριέρα του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected