Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τεράστια ανατροπή και ημιτελικά για την Ντόρτμουντ! (vid)

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά έζησε απόψε το Signal Iduna Park!

Η Ντόρτμουντ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς οι Γερμανοί πήραν από το πρώτο ημίχρονο προβάδισμα πρόκρισης (2-0), όμως η Ατλέτικο κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (2-2) λίγο πριν συμπληρωθούν 65 λεπτά αγώνα.

Άμεσα όμως ήρθε η αντίδραση για την Μπορούσια, που όχι μόνο πήρε προβάδισμα στο σκορ αλλά πέτυχε και τέταρτο τέρμα, που στο τέλος της έδωσε τη μεγάλη πρόκριση.

Ο Μπραντ στο 34′ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους “κιτρινόμαυρους” και πέντε λεπτά μετά ήταν σειρά του Μάατσεν να χρειαστεί σκόρερ και να βάζει την ομάδα του τροχιά ανατροπής.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Τσόλο Σιμεόνε έριξε στο ματς τους Μπάριος, Κορέα και Ρικέλμε και άμεσα φάνηκαν τα αποτελέσματα, καθώς στο 49′ το αυτογκόλ του Χούμελς έφερε τη μείωση του σκορ και στο 64′ ο Κορέα έφερε το ματς στα ίσια για τους “ροχιμπλάνκος”.

Οι Γερμανοί όμως ήταν αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση και τα κατάφεραν! Στο 71′ ο Φίλκρουγκ έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά σκορ και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Μαδριλένους, τρία λεπτά μετά ο Σάμπιτσερ “έγραψε” το 4-2, σκορ που έγερνε την πλάστιγγα στους γηπεδούχους.

Ακολούθησε μια ομηρική…μάχη, αφενός για τους Ισπανούς να πετύχουν το τρίτο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και αφετέρου για τους γηπεδούχους να κρατήσουν το σκορ που τους έδινε το εισιτήριο για τους “4” του Champions League.

Και τελικά τα κατάφεραν, με το Signal Iduna Park να παίρνει…φωτιά στο τέλος από τους πανηγυρισμούς των φίλων της Μπορούσια!

Συνθέσεις

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς) : Κόμπελ, Μάατσεν, Ριέρσον, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Εμρέ Καν, Σάμπιτσερ, Αντεγέμι (66′ Μπάινο-Γκίτενς), Σάντσο (86′ Οζκάν), Μπραντ (90′ Ρόις), Φίλκρουγκ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε) : Όμπλακ, Ερμόσο, Βίτσελ, Χοσέ Χιμένεθ, Αθπικουλέτα (46′ Ρικέλμε), Μολίνα (46′ Μπάριος), Ντε Πολ (84′ Σαούλ), Γιορέντε, Κόκε, Γκριεζμάν, Μοράτα (46′ Κορέα)

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη 9/4

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου  2-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  3-3

Τετάρτη 10/4

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα  2-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ  2-1

Τρίτη 16/4

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν  1-4
Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης  4-2

Τετάρτη 17/4

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected