Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρόκριση στη ρουλέτα των πέναλτι για τη Ρεάλ! (vids)

Ματς για γερά…νεύρα στο Etihad, με νικήτρια στη διαδικασία των πέναλτι τη Ρεάλ!

Σε ένα παιχνίδι που η Σίτι έπιαξε σαν τη…γάτα με το ποντίκι τους Μαδριλένους, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, δεν κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή και μοιραία το ματς οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα.

Εκεί ο Λούνιν έπιασε δύο πέναλτι για τη Ρεάλ και ο Ρίντιγκερ στο τελευταίο χτύπημα, την έστειλε στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν.

Το φιλμ

Η Ρεάλ είχε την ευτυχία να προηγηθεί νωρίς όταν μόλις στο 12′ ο Βινίσιους έφυγε στην κόντρα γύρισε απέναντι και ο Ροντρίγκο με διπλή προσπάθεια μετά την πρώτη επέμβαση του Έντερσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από κει και πέρα η Σίτι πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και με κινητήριο μοχλό τον Ντε Μπρόινε έφερνε συνεχώς την μπάλα στην περιοχή του Λούνιν, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Ουκρανό.

Ο Χάλαντ είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στην επιστροφή της μπάλας ο Σίλβα αστόχησε από κοντά. Ο ίδιος ο Ντε Μπρόινε προσπάθησε ακόμα και με απ’ ευθείας κόρνερ να σκοράρει, ενώ είχε άλλες δύο τελικές με τον Λούνιν να επεμβαίνει.

Η Ρεάλ κατάφερε να εξουδετερώσει Φόντεν και Σίλβα, άφησε μπάλα στη Σίτι και άντεξε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 0-1, παρά το 61% κατοχής των αντιπάλων, τις 14 τελικές και τα 9 “γαλάζια” κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο, τη Σίτι να πλαγιοκοπεί να κερδίζει εύκολα κόρνερ, αλλά τον Λούνιν να είναι πάντα εκεί που πρέπει. Όπως στη βολίδα του Γκρίλις νωρίς αλλά και το πλασέ του Φόντεν στο 53′.

Η Ρεάλ αρκείτο στο να αμύνεται, αλλά το έκανε με επιτυχία τουλάχιστον μέχρι το 77′. Τότε ο Ντε Μπρόινε τιμώρησε το μοναδικό λάθος της ισπανικής άμυνας, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά το λάθος του Ρούντιγκερ και γράφοντας το 1-1.

2 λεπτά αργότερα και πάλι ο Ντε Μπρόινε πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Ο Βέλγος ακούμπησε το 2-1 στο 82′ όταν βρέθηκε μόνος του στο πέναλτι και σούταρε έξω.

Όσο κι αν πίεσαν οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

Στην παράταση και πάλι η Σίτι είχε τον πρώτο λόγο αλλά όχι και την ίδια ευκολία να πατάει την περιοχή του Λούνιν. Μάλιστα οι Μαδριλένοι άγγιξαν το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ρούντιγκερ σε θέση φορ σούταρε με δύναμη άουτ, μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου δεν υπήρχε καθαρή φάση για κάποιον από τους 2 αντιπάλους με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι :

Άλβαρεζ  1-0
Μόντριτς, απόκρουση Έντερσον
Μπερνάρντο Σίλβα, μπλόκαρε ο Λούνιν
Μπέλινγχαμ  1-1
Κόβασιτς, απόκρουση Λούνιν
Λούκας Βάθκεθ  1-2
Φόντεν  2-2
Νάτσο Φερνάντεθ  2-3
Έντερσον  3-3
Ρίντιγκερ  3-4

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Γβαρντιόλ, Γουόκερ, Ρουμπέν Ντίας, Ακάνζι (112′ Στόουνς), Ρόδρι, Γκρίλις (72′ Ντοκού), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (112′ Κόβασιτς), Χάαλαντ (91′ Άλβαρεζ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Λούνιν, Μεντί, Καρβαχάλ (110′ λ.τ. Μιλιτάο), Νάτσο Φερνάντεθ, Ρίντιγκερ, Κρόος (79′ Μόντριτς), Καμαβινγκά, Ροντρίγκο (84′ Μπραχίμ Ντίαζ), Βαλβέρδε, Μπέλινγχαμ, Βινίσιους (102′ Λούκας Βάθκεθ)

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη 9/4

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου  2-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  3-3

Τετάρτη 10/4

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα  2-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ  2-1

Τρίτη 16/4

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν  1-4
Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης  4-2

Τετάρτη 17/4

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ  1-0
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης  1-1, 3-4 πεν

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected