Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τέλος το ευρωπαϊκό ταξίδι για τον ΠΑΟΚ, ηττήθηκε ξανά από την Μπριζ (vids)

Με ήττα και στην Τούμπα μένει εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟΚ.

Ο “δικέφαλος” δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο ζευγάρι, από μια ομάδα άκρως διαβασμένη στο παιχνίδι των γηπεδούχων αλλά και με πολλά τρεξίματα, που της έδωσαν τη δυνατότητα να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ, μπλοκαρισμένος από τα πρώτα λεπτά, δεν βρήκε τις λύσεις κόντρα στη συμπαγή άμυνα των Βέλγων, και παρά την τεράστια ώθηση από τους φίλους του που κατέκλισαν την Τούμπα, δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον θρίαμβο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ήταν φανερό ωστόσο, πως η Κλαμπ Μπριζ δεν είχε καμία σχέση με τους Κροάτες, καθώς είναι μια ομάδα ποιοτική, με παίκτες πιστούς στο πλάνο αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού που “χάραξε” ο προπονητής.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Γιουντγκλά, που πέτυχε και τα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Το φιλμ

Από το ξεκίνημα, οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που έδειξαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να προστατεύσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Μάλιστα, ο σκόρερ του πρώτου παιχνιδιού, Βέτλεσεν είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 12’. Οι Βέλγοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και χτυπούσαν την ασπρόμαυρη άμυνα με κάθε τρόπο, μεταξύ αυτών και με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Σκόρας σέντραρε και ο Γιουτγκλά σούταρε από καλή θέση άουτ (18’).

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκι Χάγεν, ήταν πολύ πιεστικοί και βρήκαν όχι ένα, αλλά δύο γκολ σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και την εικόνα του ΠΑΟΚ να είναι προβληματική.

Ο Βάσκος επιθετικός των Βέλγων, Γιουτγκλά πρώτα στο 33’ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σαμπέ για να ανοίξει το σκορ, ενώ στη συνέχεια, στο 45+4’ ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο τέρμα του (χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR), έκανε τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το 0-2 ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία για τους «ασπρόμαυρους» και τον Λουσκέσκου οι οποίοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το συνολικό σκορ στο 3-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ράζβαν Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Αντρίγια και Σαμάτα αποσύροντας από το ματς τους Μουργκ και Μπράντον.

Η πρώτη φάση του Δικεφάλου ήρθε στο 52ο λεπτό, ο Μπάμπα σέντραρε και ο Ντεσπόντοφ εξ επαφής έστειλε την μπάλα σχεδόν πλάγιο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μεϊτέ έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μπάμπα με το μπούτι δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 56ο λεπτό ο Λουτσέσκου απέσυρε τον κάκιστο Μεϊτέ από το παιχνίδι για να ρίξει τον Οζνόεφ σε αυτό. Ο Ρώσος κάπως ισορρόπησε τον άξονα, αλλά όχι σε σημείο που να μπορεί ο ΠΑΟΚ να κρατήσει μπάλα. Ο Ρώσος χαφ στο 60 έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Ντεσπόντοφ, αυτός ανατράπηκε από τον Μπαλάντα στην περιοχή. Ο Ιταλός ρέφερι, Μάσα αρχικά έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά τελικά ο Βούλγαρος ήταν οφσάιντ.

Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ απείλησε στο 67΄με αδύναμη κεφαλιά που μπόλαρε ο Γιάκερς. Η Μπριζ έχοντας σκορ πρόκρισης έκανε διαχείριση, αφήνοντας τον Δικέφαλο να αλλάζει την μπάλα μακριά από την περιοχή της χωρίς να την απειλείται ιδιαίτερα από τους «ασπρόμαυρους». Στο 71ο λεπτό μπήκε στο ματς και ο Κωνσταντέλιας, ωστόσο δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Δικέφαλο να αποκλείεται από τη συνέχεια του Conference League με συνολικό σκορ 3-0 από μια ομάδα που έδειξε πως ήταν αρκετά καλύτερη του. Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Μπάμπα, Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μεϊτέ (56′ Οζντόεφ), Σβαμπ, Τάισον, Ντεσπόντοφ (71′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46′ Ζίφκοβιτς), Μπράντον (46′ Σαμάτα)

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγιεν) : Γιάκερς, Μέιγερμ Σαμπέ, Μπαλάντα, Ορντόνιεθ, Ονιεντίκα, Βέτλεσεν (83′ Ζιγκερνάγκελ), Νούσα (76′ Οντόι), Σκόρας (87′ Τάλμπι), Βανάκεν, Γιούτγκλα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected