Κατηγορίες
Super League 2

Γκολ με το…τσουβάλι στο “AEL FC Arena”

Ανοιχτό παιχνίδι στο “AEL FC Arena”, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι καθώς ακόμα κι αν κέρδιζε η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός εξασφάλιζε τον τίτλο.

Η Νίκη Βόλου έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και αποχώρησε από την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας με την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στα play off.

Το φιλμ

Στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού και στο ξεκίνημά του, οι «βυσσινί» είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφταναν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Στίνα πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στίκας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή την απομάκρυνε.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε ακόμη μία ευκαιρία για την ΑΕΛ, ακόμη πιο σημαντική. Όταν ο Καλουτσικίδης από τα δεξιά έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, εκεί όπου ο επερχόμενος Αντράντα έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 13′ και στο 17′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με σουτ των Κώστα Παπαγεωργίου και Φατάι, τα οποία δεν βρήκαν στόχο.

Μετά από τις προειδοποιητικές… βολές, ήρθε και το γκολ για τους «βυσσινί». Ήταν το 23ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Φατάι από καλή θέση σούταρε, ο Γκαραβέλης απέκρουσε, αλλά ο Στίνα στην επαναφορά με όμορφο συρτό σουτ έκανε το 1-0. Όμως το γκολ αυτό οι παίκτες του Δερμιτζάκη δεν μπόρεσαν να το χαρούν για πολύ.

Διότι με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπάλλας ανατράπηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, με τον διαιτητή να μη διστάζει και να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, ανέλαβε ο Κρητικός, ο οποίος νίκησε τον Βενετικίδη και ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ανακτήσουν και πάλι τα ηνία του αγώνα. Όταν στο 49ο λεπτό μετά από όμορφη συνεργασία των Στίνα και Καλουτσικίδη, ο πρώτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Φατάι νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά, σκόραρε για το 2-1.

Όμως και πάλι οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα λοιπόν, ο Κρητικός εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Βενετικίδης δεν υπολόγισε σωστά και δεν έδιωξε αποτελεσματικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ανδρέου που με εξουδετερωμένο γκολκίπερ ισοφάρισε σε 2-2.

Μάλιστα, λίγο αργότερα η Νίκη Βόλου έφερε και τα πάνω… κάτω στο παιχνίδι. Μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΛ στο 69′, ο Λίταινας από μακρινή απόσταση επιχείρησε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Γιανναράκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βενετικίδη.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, οι «βυσσινί» πίεσαν για την ισοφάριση, κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ, με την ομάδα του Βόλου να πανηγυρίζει τη νίκη με τελικό σκορ το 2-3.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης) : Βενετικίδης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (69′ Κοσονού), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας (69′ Παπαδόπουλος), Αντράντα (46′ Θωμαΐδης), Στίνα (76′ Μαυριάς), Φατάι, Παπαγεωργίου K., Πεντρόζο

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) : Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας, Πέττας (76′ Γιαννίτσης), Πολίτης, Κρητικός (90+6′ Να’α), Μπάλλας (46′ Μακατσάρια)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 5 4 1 0 11 3 8 41
2 ΑΕΛ 5 0 3 2 10 12 -2 28
3 Νίκη Βόλου 5 2 2 1 6 6 0 24
4 Μακεδονικός 5 1 2 2 8 11 -3 21
5 ΑΕΚ Β 4 0 2 2 6 9 -3 18

*με στοιχεία για το φιλμ από το Athleticlarissa

*φωτ. goalpost.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected