Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κυπελλούχος Ημαθίας μετά από 14 χρόνια ο ΦΑΣ Νάουσα!

Πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΦΑΣ Νάουσα νίκησε τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου στον τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ημαθίας της σεζόν 2023/2024.

Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη αιφνιδίασε τους “πράσινους” με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους και το γρήγορο γκολ του MVP σήμερα Τάσου Τασιώνα, έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Οι “κυανόλευκοι” κατέκτησαν για 4η φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο του Κυπέλλου, με τον Απόλλωνα να μένει με την παρουσία σε έναν τελικό, για πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσης του.

Μπροστά σε αρκετό κόσμο, που μάλιστα χρησιμοποίησε και το απέναντι πέταλο μέχρι τη στιγμή που άρχισε ένα ψιλόβροχο, οι δύο ομάδες αντιπαρέταξαν δύναμη και πάθος στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αντώνης Καρολίδης επέλεξε το συμπαγές κέντρο, ώστε να αναχαιτίσει τα ατού του ΦΑΣ, και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπλόκαραν σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο δεύτερο όμως, η εκτελεστική δεινότητα του Τάσου Τασιώνα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο ματς, κι αν μέχρι εκείνο το σημείο ο Καμπάς ήταν…κέρβερος κάτω από τα δοκάρια, οι “κυανόλευκοι” βρήκαν στο πρόσωπο του νεαρού φορ τον άνθρωπο που “ξεκλείδωσε” την αντίπαλη άμυνα.

Το γκολ που “σφράγισε” τη νίκη για τους δευτεραθλητές της φετινής σεζόν στην Α Ερασιτεχνική πέτυχε στο 68′ ο Αργύρης Τούφας.

Το φιλμ

13′ Ο Πίτος εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαγεωργόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε εκτός εστίας.

17′ Με αυτοθυσία ο Τασιώνας, προλαβαίνει την έξοδο του Καμπά, η μπάλα παίρνει τροχιά προς το δεύτερο δοκάρι αλλά ο Κουτσιούμπας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

23′ Πάσα πάρε-βάλε του Μπιγκάνου στον Κουτσιούμπα, ο τελευταίος αστόχησε σε θέση τετ-α-τετ.

34′ Η πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, ο Σαρακατσιάνος έκανε τη σέντρα, ο Καριπίδης έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Κωστογλίδη σε απόκρουση.

39′ Ο Πίτος εκτέλεσε το φάουλ αλλά ο Καμπάς ήταν σε ετοιμότητα.

49′ ΓΚΟΛ! Εξαιρετκή πάσα του Αργυρίου πίσω από το κέντρο, ο Τασιώνας έβαλε την μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1)

51′ Γέμισμα του Μπιγκάνου από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Καμπά και σε αμυντικό, αυτή κατέληξε στον Κουτσιούμπα αλλά ο τελευταίος ήταν πολύ πλάγια και δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

52′ Στην εκτέλεση του κόρνερ, ο Λαφάρας έπιασε την κεφαλιά και ο Καμπάς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση διατηρώντας το 0-1.

53′ Και πάλι ο Καμπάς σε ετοιμότητα, απέκρουσε το τετ-α-τετ του Κουτσιούμπα.

63′ ΓΚΟΛ! Εντυπωσιακή ενέργεια του Λογγινίδη, πέρασε τρεις αντιπάλους, ο Καμπάς απέκρουσε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στον Τασιώνα ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

68′ ΓΚΟΛ! Παράλληλη πάσα του Τασιώνα, ο Τούφας ήρθε σαν…τρέιλερ και με δυνατό σουτ “έγραψε” το 0-3.

71′ Καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, ο Σουγκάρης σούταρε από δεξιά αλλά ο Κωστογλίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παπαργυρίου, με βοηθούς τους κ.κ. Γκόγκο και Μητρόπουλο. Τέταρτος ήταν ο κ. Ρηγόπουλος.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (Αντώνης Καρολίδης) : Καμπάς, Στεργιόπουλος (69′ Κουκότσικας), Λιάτσος, Σαρακατσιάνος, Ντρίζι (76′ Φουρκιώτης), Καριπίδης (76′ Εμμανουηλίδης), Σπυριδωνίδης, Γερμάνης (76′ Σαράφης), Σταυριανίδης (63′ Τσιότσιος), Σουγκάρης, Σαρκατζής

ΦΑΣ Νάουσα (Γιάννης Κερλίδης) : Κωστογλίδης, Λαφάρας, Βακαλίδης, Αργυρίου, Πίτος, Παπαγεωργόπουλος (73′ Τσιακίρης), Μπιγκάνος, Παπαδόπουλος Ν. (73′ Χίσα), Τασιώνας (84′ Τζιμουλίκος), Κουτσιούμπας (63′ Τούφας), Λογγινίδης (73′ Στογιάννης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected