Κατηγορίες
Αθλήματα

Barcelona Open: Ξανά εκπληκτικός ο Τσιτσιπάς, θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη τελικό! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος και στη Βαρκελώνη, καθώς αν και βρέθηκε και πάλι πίσω στα sets, κατάφερε να κάνει νέα μεγάλη ανατροπή, αυτή τη φορά κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβτις και με 5-7, 6-4, 6-2 να φτάσει στον 4ο τελικό της καριέρας του στη Βαρκελώνη και στον δεύτερο σερί μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά το Μόντε Κάρλο.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Τσιτσιπάς με αυτή τη νίκη διατήρησε το αήττητο στο χώμα μέσα στο 2024, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 10-0 και παράλληλα έφτασε στον 11ο τελικό σε 500άρι τουρνουά, όπου την Κυριακή θα ψάξει τον πρώτο στην καριέρα του (0-10).

Ο Νο7 του κόσμου πέρασε το 58% των πρώτων service, κερδίζοντας το 85% των πόντων (44/52) και το 59% στο δεύτερο (22/37) έσβησε τα 2/3 break-point του Λάγιοβιτς, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες για break που δημιούργησε.

O Τσιτσιπάς, σταμάτησε στους 31 winners, έναντι 16 του Λάγιοβιτς, υπέπεσε σε 43 αβίαστα λάθη (6 διπλά), με τον Σέρβο να έχει 34, ενώ κέρδισε τους 12 από τους 18 πόντους που διεκδίκησε στο φιλέ.

Ο Λάγιοβιτς απείλησε πρώτος με break στον ημιτελικό στο 8ο game με τον Τσιτσιπά να σβήνει το break-point για να φτάσει στην ισοφάριση (4-4), ωστόσο ο Σέρβος ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο το έκανε στο καθοριστικό 12ο game όπου βρήκε break κλείνοντας παράλληλα το 1ο set με 7-5 (1-0).

Στο 2ο σκέλος ο Τσιτσιπάς περιόρισε τα λάθη του, ανέβασε περισσότερο την πίεση με βαθιές μπάλες προς την πλευρά του Λάγιοβτις, με αποτέλεσμα να βρει το μοναδικό break του set στο 7ο game παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 και αμέσως μετά με 5-3.

Ο Λάγιοβιτς μείωσε σε 5-4, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κλείσει το set με 6-4 στο service του ισοφαρίζοντας τον ημιτελικό σε 1-1.

Το decider ήταν απλά μια κυριαρχία του Τσιτσιπά. Ο Λάγιοβιτς έκλεισε δύσκολα το πρώτο του service-game (1-0), για να ακολουθήσουν 5 σερί games από την πλευρά του Τσιτσιπά, που σε εκείνο το σημείο έκανε ό,τι ήθελε στο court και με 16-1(!) πόντους έφτασε στο 5-1.

Ο Λάγιοβιτς διέκοψε προσωρινά το σερί του Έλληνα τενίστα μειώνοντας σε 5-2, με τον Τσιτσιπά να ολοκληρώνει τη δεύτερη σερί ανατροπή στη Βαρκελώνη εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό εκεί όπου θα βρει και πάλι, όπως και στο Μόντε Κάρλο την περασμένη εβδομάδα, τον Κάσπερ Ρουντ που λόγω νωρίτερα κέρδισε τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected