Κατηγορίες
Super League 1

“Λύτρωση” με Άμραμπατ η ΑΕΚ στο “Βικελίδης”

Πίσω στο σκορ έμεινε στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ στο “Βικελίδης”, όμως στο τέλος έφυγε με το διπλό με γκολ του Άμραμπατ στο 84′.

Ο Άρης ήταν εκείνος που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 38’ με τον Μορόν και να βάλει δύσκολα στην «Ένωση». Παρόλα αυτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε χαρακτήρα, βρήκε γρήγορο γκολ ισοφάρισης με τον Σιντιμπέ (49’) και ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Άμπραμπατ (84’), αφού πρώτα είχε σπαταλήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες, μιας και ο Χουτεσιώτης είχε κατεβάσει… ρολά.

Με δύο σπουδαίες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης». Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη με σουτ του Ελίασον (2’) στην κίνηση, με τον Άρη να απαντά στο 4ο λεπτό με μακρινό σουτ του Ζαμόρα, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο Αθανασιάδης.

Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα, ωστόσο, ήταν ο πολύ καλός ρυθμός και η διάθεση των δύο ομάδων να παίξουν ελεύθερα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την άμυνα. Μέχρι το 20’ η ΑΕΚ απείλησε δύο ακόμη φορές την εστία του Χουτεσιώτη με Βίντα (8’) και Ελίασον (20’), όχι όμως με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Στο 22’ ο Άρης σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους Μορόν και Μάνου Γκαρθία, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η ΑΕΚ απάντησε με δυνατό διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ (28’) και κάπως έτσι συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο στο «Κλ. Βικελίδης».

Η «Ένωση» ήταν εκείνη που κρατούσε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, πατούσε πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή, όμως δεν ήταν πιο επικίνδυνη από τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς έψαχναν την κόντρα επίθεση και σε μία τέτοια περίπτωση, στο 36ο λεπτό, κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Μορόν. Ο Ισπανός με συρτό σουτ και αρκετή δόση τύχης (η μπάλα κόντραρε δις) κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού (το γκολ μέτρησε ύστερα από χρήση του VAR).

Η ΑΕΚ έψαξε αντίδραση στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου, προκειμένου να μην πάει στα αποδυτήρια ούσα πίσω στο σκορ, όμως με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Άμραμπατ (44’) από πλεονεκτική θέση, δεν απείλησε την εστία του Άρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ, αφού βρήκε πολύ νωρίς γκολ ισοφάρισης. Στο 49’ ο Τσούμπερ τροφοδότησε κάθετα τον Πόνσε, εκείνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε, με τον Σιντιμπέ, που ακολουθούσε τη φάση, να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η «Ένωση» δεν επαναπαύθηκε στο γρήγορο γκολ που σημείωσε, αλλά πάτησε ακόμη πιο δυνατά το πόδι στο… γκάζι, για να ακολουθήσει ένα καταιγιστικό 20λεπτο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δημιούργησε πέντε κλασικές ευκαιρίες με Πόνσε (54’), Σιμάνσκι (56’), Άμραμπατ (61’), Τσούμπερ (63’) και Ελίασον (66’), όμως όλοι βρήκαν απέναντι τους τον ανίκητο Χουτεσιώτη. Ο 30χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή λόγω προβλήματος με τον Κουέστα, κατέβασε… ρολά και έδειχνε αποφασισμένος να κρατήσει «όρθιο» τον Άρη.

Ο Ματίας Αλμέιδα έριξε όλα τα διαθέσιμα «όπλα» του στο παιχνίδι (Πινέδα, Αραούχο, Λιούμπισιτς) και η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή. Απείλησε με μακρινό σουτ του Αραούχο στο 78’ και τελικά βρήκε το γκολ στο 84’ με τον Άμραμπατ. Ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Ρόουζ και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον φοβερό Χουτεσιώτη.

Στο 89’ ο διαιτητής Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι για την ΑΕΚ για μαρκάρισμα του Ρόουζ στον Αραούχο, όμως ύστερα από χρήση του VAR πήρε πίσω την απόφαση του, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ πάνω στον Τζούρασεκ. Έτσι, το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να διπλασιάζει τις νίκες της επί του Άρη μέσα σε διάστημα επτά ημερών.

Συνθέσεις

Άρης (Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ (90+3′ Δεληζήσης), Βερστράτε (46′ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77′ Ζουλ), Μάνου Γκαρθία (64′ Φετφατζίδης), Μορόν (77′ Ανσαριφάρντ), Ζαμόρα, Παναγίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιμάνσκι (71′ Αραούχο), Άμραμπατ (87′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Τσούμπερ (82′ Λιούμπιτσιτς), Πόνσε, Κάλενς, Ελίασον (71′ Πινέδα), Βίντα, Χταζισαφί, Σιντιμπέ (82′ Φερνάντες).

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Κυριακή 21/4

Λαμία – Παναθηναϊκός  0-5
Άρης – ΑΕΚ  1-2
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (20.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΚ 32 21 9 2 72 30 42 72
2 Παναθηναϊκός 32 22 5 5 79 27 52 71
3 ΠΑΟΚ 30 21 4 5 74 27 47 67
4 Ολυμπιακός 30 20 3 7 67 29 38 63
5 Άρης 32 14 6 12 44 39 5 48
6 Λαμία 32 9 7 16 39 67 -28 34
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected