Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά με ανατροπή η Γραμματικοπούλου, νέα νίκη και προημιτελικά για Σακελλαρίδη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή απέναντι στην Κάθινκα φον Ντέιχμαν, με την Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί 1-6, 6-2, 6-3 μετά από μια ώρα και 56 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά των 75.000 δολαρίων Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Όπως αναφέρει το tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να κατακτούν από ένα game (1-1), ωστόσο από εκεί και πέρα η Ντέιχμαν κατέκτησε τα 5 επόμενα games παίρνοντας το 1ο set με 6-1. Στο 2o σκέλος του αγώνα η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε με break (1-0) η Ντέιχμαν απάντησε (1-1), όμως με νέο break η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το 2-1 και 3-1 και στη συνέχεια με 3ο break έκανε το 5-2 για να κλείσει το set με 6-2.

Στο decider set η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε δυνατά κατακτώντας τα τρία πρώτα games (3-0), ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε με 5-1. Η Ντέιχμαν μείωσε με hold και break σε 5-3, αλλά η Γραμματικοπούλου στη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το παιχνίδι κατάφερε να το κλείσει με 6-3 παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα βρει απέναντί της την Αμερικανίδα και πρώην Νο58 του κόσμου, Λουίζα Τσιρίκο. 

Χιλή: Νέα νίκη και προημιτελικά για Σακελλαρίδη

Νέα πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για τον Στέφανο Σακελλαρίδη, που πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Challenger Dove Men+Care Concepcion της Χιλής. Ο No2 της χώρας μας προέρχεται από τα προκριματικά, και μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες στα μονά.

Συγκεκριμένα, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στην τελική 8άδα της διοργάνωσης ο 19χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του 25χρονου Τούρκου, αλλά και Νο5 του ταμπλό, Έργκι Κίρκιν, με 6-3, 3-6, 7-5, μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά αγώνα στο Cancha 7.

Για να φτάσει ως εδώ, πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο του 24χρονου Ουρουγουανού, Ιγκνάσιο Κάρου, που εγκατέλειψε στα μισά του δεύτερου set (6-3, 4-0), ενώ μετέπειτα επιβλήθηκε του επίσης 24χρονου Βραζιλιάνου, Γκάμπριελ Ντεκάμπς, με 6-4, 6-4.

Στην πρώτη του αποστολή στο κυρίως ταμπλό, ο Στέφανος νίκησε τον 29χρονο Αργεντινό, Γκονζάλο Βιλανουέβα, με 6-3, 6-4, και στα προημιτελικά θα παίξει με τον επίσης 31χρονο Αργεντινό, Φακούντο Μένα, με στόχο την πέμπτη σερί νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Όσον αφορά τα διπλά ο Σακελλαρίδης συνεργάστηκε με τον 24χρονο Αργεντινό, Φράνκο Ρονκαντέλι, και έφτασαν ως τα προημιτελικά. Στην πρεμιέρα τους κέρδισαν τους Φακούντο Μένα (Αργεντινή) και Ματίας Σότο (Χιλή) με 6-1, 3-6, 10-3, όμως στους “8” έχασαν από τους Πάτρικ Χάρπερ (Αυστραλία) και Ντέιβιντ Στίβενσον (Αγγλία) με 6-2, 6-3.

Σερβία: Πρεμιέρα με νίκη για την Παύλου

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Δήμητρα Παύλου στο ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Σερβίας. Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που είναι και στο No1 του ταμπλό των μονών, έκανε ιδανική πρεμιέρα και πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (26/04) αντιμετώπισε τη συνομήλικη της από την Ελβετία, Κιάρα Κβέτκοβιτς, και επικράτησε με 6-0, 6-3, μέσα σε μία ώρα και 22 λεπτά στο Court 7, για να δώσει συνέχεια στις προσπάθειές της στην ITF διοργάνωση.

Στη φάση των “16” θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της 18χρονης Πολωνής, Ζουζάνα Κολόνους, που νωρίτερα επιβλήθηκε της 20χρονης Σέρβας, και προερχόμενης από τα προκριματικά, Μιριάνα Γιοβάνοβιτς, με 6-2, 6-0.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected