Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μετά την Ιταλία και η Γερμανία εξασφάλισε 5η θέση στο Champions League!

Δύο πρωταθλήματα θα ανταμειφθούν με μια επιπλέον θέση μέσω των European Performance Spots, που δίνονται στα δύο πρωταθλήματα με τον καλύτερο μέσο όρο απόδοσης στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε σεζόν και έρχεται ως μέρος της ανανέωσης για την επέκταση του Champions League σε διοργάνωση 36 ομάδων.

H Serie A που είχε ήδη σφραγίσει την πρώτη θέση τον περασμένο μήνα και τώρα, η νίκη της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν, σημαίνει πλέον ότι η Γερμανία δεν μπορεί να ξεπεραστεί από τους τελευταίους εναπομείναντες διεκδικητές, την Αγγλία και τη Γαλλία.

«Θέλαμε να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της Μπουντεσλίγκα και όχι με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο προπονητής της Ντόρτμουντ Έντιν Τέρζιτς μετά τη νίκη επί της PSG. «Αλλά το γεγονός ότι θα είναι αρκετό για να προκριθούμε ως πέμπτοι οφείλεται εν μέρει και στην επιτυχία μας, στη συμβολή μας. Ο ελάχιστος στόχος μας ήταν να προκριθούμε στο Champions League. Τώρα αυτό [η προστιθέμενη θέση] δεν βελτιώνει τη σεζόν μας στην Bundesliga, αλλά προσφέρει μια πιο ήπια προσγείωση».

Η Premier League μπήκε στα προημιτελικά ως το συντριπτικό φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης πίσω από την Ιταλία, αλλά η κλήρωση των προημιτελικών είδε την Άρσεναλ, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ να αποκλείονται.

Μόνο η Άστον Βίλα παραμένει ενεργή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και «μάχεται» στο Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Η Γερμανία κινήθηκε σε θέση ισχύος λόγω της Μπάγερν Μονάχου και της Λεβερκούζεν που απέκλεισαν αμφότερες αγγλικούς συλλόγους [την Άρσεναλ και τη Γουέστ Χαμ αντίστοιχα] για να φτάσουν στα ημιτελικά.

Συμπτωματικά η επιπλέον θέση πάει στην Ντόρτμουντ η οποία πιθανό να τερματίσει πέμπτη φέτος στην Bundesliga καθώς βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τη Λειψία με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Champions League και τερματίσει πέμπτη, τότε η Bundesliga θα έχει έξι ομάδες στο Champions League — τις τέσσερις πρώτες, την Ντόρτμουντ ως κάτοχο του τίτλου του Champions League, συν την ευρωπαϊκή θέση απόδοσης.

Η Μπουντεσλίγκα θα χάσει μία από τις θέσεις της στο Europa League, την οποία θα έπαιρνε η Ντόρτμουντ.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected