Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : Δεν…μάσησε από την ορμή της Ρόμα η Λεβερκούζεν και “έκλεισε” θέση στο Δουβλίνο! (vid)

Τι κι αν η Ρόμα έβαλε δύσκολα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας;

Η ιταλική ομάδα… άγγιξε το «θαύμα» στη Γερμανία, αλλά η «επτάψυχη» Λεβερκούζεν με γκολ στο 90+7′ απέφυγε την ήττα, «έσπασε» το ρεκόρ της Μπενφίκα και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League!

Η μυθική και ιστορική σεζόν που πραγματοποιεί φέτος η Μπάγερ και το όνειρο για το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της συνεχίζεται!

Στο 4ο μόλις λεπτό ο Κόβαρ βγήκε και πρόλαβε σωτήρια τον Λουκάκου που άνοιξε για λίγο το κοντρόλ ενώ στο 7’ το σουτ του Χλόζεκ σταμάτησε στα σώματα όπως κι εκείνο στο 11’. Στο 16ο λεπτό ο Σβίλαρ έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Παλάσιος και στο 17’ ο Κριστάντε σέντραρε από δεξθά και ο Πελεγκρίνι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κοβάρ έσωσε.

Στο 30’ το σουτ του Παλάσιος βρήκε στο δοκάρι και στην πλάτη του Σβίλαρ αλλά ο Εντικά έσωσε και στο 32’ ο Σβίλαρ έσωσε εντυπωσιακά μετά από όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Φριμπόνγκ.

Στο 40’ η Λεβερκούζεν έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Αντλί και Χλόζεκ κι όμως στο 43’ ο Τα έκανε πέναλτι στον Λουκάκου και ο Παρέδες το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Στο 50’ ο Κόβαρ έσωσε μετά από σουτ του Κριστάντε και στο 54’ το σουτ του Αντλί έξυσε το δοκάρι της Ρόμα.

Στο 58ο λεπτό ο Κοβάρ έπεσε κι έσωσε μετά από σουτ του Ελ Σααραουί και στο 60’ ο Σβίλαρ είπε όχι σε κοντινό πλασέ του Χόφμαν ενώ στο 61’ απέκρουσε και μετά από σουτ του Χλόζεκ.

Στο 63’ ο Χόφμαν πλάσαρε άστοχα από καλό σημείο αλλά ο VAR είδε την προηγούμενη φάση κι έδωσε πέναλτι σε χέρι του Χλόζεκ. Ο Παρέδες εκτέλεσε ξανά κι έκανε το 0-2, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο 73ο λεπτό ο Αντλί γύρισε και σούταρε από το πέναλτι αλλά ξανά η μπάλα έφυγε εκτός και στο 82’ μετά από κόρνερ ο Σβίλαρ συγκρούστηκε με τον Σμόλινγκ και ο Μαντσίνι πέτυχε αυτογκόλ για το 1-2.

Στο 87’ ο Σβίλαρ έσωσε μετά από διαγώνιο σουτ του Φριμπόνγκ όπως έκανε και στο 88’ σε πλασέ του Ταπσόμπα ενώ στο 89’ νίκησε εκ νέου τον Φριμπόνγκ. Και μάλιστα στο 90+7′ ο Στάνισιτς έφυγε από δεξιά και πλάσαρε για το 2-2.

Συνθέσεις

Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο) : Κοβάρ, Ινκαπίας, Ταπσοντά, Τα, Γκριμάλντο (90′ Κοσονού), Φρίμπονγκ (90′ Στάνισιστς), Τζάκα, Παλάσιος, Χλόζεκ (74′ Σικ), Χόφμαν (81′ Βιρτς), Αντλί

Ρόμα (Ντανιέλε Ντε Ρόσι) : Σβιλάρ, Ανχελίνιο (81′ Σμόλινγκ), Μαντσίνι, Ντίκα, Σπινατσόλα (21′ λ.τ. Ζαλέφσκι), Ελ Σαράουι, Πελεγκρίνι (81′ Έιμπραχαμ), Κριστάντε, Παρέδες, Λουκάκου, Αζμούν (72′ λ.τ. Μποβ)

Το πανόραμα των ημιτελικών

Πέμπτη 2/5

Μαρσέιγ – Αταλάντα  1-1
Ρόμα – Λεβερκούζεν  0-2

Πέμπτη 9/5

Λεβερκούζεν – Ρόμα  2-2
Αταλάντα – Μαρσέιγ  3-0

Ο τελικός του Δουβλίνου (22/5)

Αταλάντα – Λεβερκούζεν

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected