Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : “Τριάρα” και στη Μαρσέιγ η Αταλάντα, έκλεισε θέση για τον τελικό! (vids)

Θέση στον τελικό του Δουβλίνου κράτησε η εκπληκτική Αταλάντα!

Η ιταλική ομάδα ήταν καθολικά ανώτερη, επιβλήθηκε 3-0 της Μαρσέιγ (μετά την “τριάρα” κόντρα στη Λίβερπουλ) και μετά το 1-1 της Μασσαλίας έκλεισε θέση για το Δουβλίνο, στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφησαν περιθώρια στους Γάλλους. Ο Σαρλ ντε Κετελάρε προειδοποίησε με μία επίθεση που κατέληξε στο δοκάρι και στο 30ό λεπτό ο Αντεμόλα Λούκμαν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, να έχει φρουρούς που τον εμπόδιζαν να κάνει το οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Ματέο Ρουτζέρι έδωσε ασφάλεια δύο τερμάτων στην ιταλική ομάδα, που στη συνέχεια προσπάθησε να ελέγξει το τέμπο και μαζί τον αγώνα και τα κατάφερε, φτάνοντας πρώτα σε τρίτο γκολ με τον Ελ Μπιλάλ Τουρέ και κατόπιν για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό τελικό.

Συνθέσεις

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι) : Μούσο, Ντε Ρουν, Τζιμσίτι, Χιεν, Ρουτζέρι, Ζαπακόστα (77′ Χάτεμπερ), Έντερσον (56′ Σκαλβίνι), Κουπμάινερς, Λούκμαν (77′ Τουρέ), Ντε Κατελάρε (61′ Πάσαλιτς), Σκαμάκα (56′ Μίραντσουκ)

Μαρσέιγ (Ζαν Λουί Γκασέ) : Πάου Λόπεθ, Μπελάρντι, Μπεμπά (59′ Ουνάχι), Ζιγκό, Μέρλιν (72′ Λουίς Ενρίκε), Κλάους (72′ Μουμπάνα), Βερετού, Κοντογκμπιά, Αρίτ (84′ Κορέα), Ντιαγέ (59′ Σαρ), Ομπαμεγιάνγκ

Το πανόραμα των ημιτελικών

Πέμπτη 2/5

Μαρσέιγ – Αταλάντα  1-1
Ρόμα – Λεβερκούζεν  0-2

Πέμπτη 9/5

Λεβερκούζεν – Ρόμα  2-2
Αταλάντα – Μαρσέιγ  3-0

Ο τελικός του Δουβλίνου (22/5)

Αταλάντα – Λεβερκούζεν

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected