Κατηγορίες

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον ΟΦΗ

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου γυναικών πήρε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στον ημιτελικό του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου του ΟΦΗ με 1-0.

Η ομάδα της Κρήτης πάλεψε για την πρόκριση, κράτησε σε χαμηλό σκορ το ματς σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης (3-0 για τον “δικέφαλο”), όμως δεν κατόρθωσε να φτάσει στο γκολ που θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα.

Στο 6ο λεπτό, η Γιαννακά μετά από «τσίμπημα» της Χέλμβαλ, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο το πλασέ της δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Μήτκου με όμορφο σέντρα βρήκε την Παπαδοπούλου, η οποία εξ’ επαφής δεν βρήκε δυνατά την μπάλα με το κεφάλι, με αυτή να καταλήγει άουτ.

Στο 16ο λεπτό, η Χαλατσογιάννη δοκίμασε την τύχη της έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ της Βαρδαλή, λίγο έξω από την περιοχή, κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 32ο λεπτό, η Βαρδαλή με ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε, ωστόσο το συρτό σουτ της κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του ΟΦΗ. Στο 39ο λεπτό, η Μήτκου με εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε την Γκούνη, η οποία δεν έπιασε «γεμάτα» το σουτ από τη μικρή περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά της αντίπαλης γκολκίπερ.

Έτσι, η «λευκή» ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο τέμπο, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να βρει το γκολ.

Στο 47ο λεπτό, η Μήτκου απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η τερματοφύλακας του ΟΦΗ έδιωξε, με την Γκούνη στο ριμπάουντ να μην έχει καλή ισορροπία ώστε να βρει το γκολ.

Στο 50ο λεπτό, η Κοσκερίδου με έξυπνο πλάγιο βρήκε τη Γιαννακά, η οποία πάτησε περιοχή και έβγαλε τη σέντρα, την οποία μετέτρεψε σε γκολ η Βαρδαλή με το κεφάλι, κάνοντας το 0-1.

Η καλύτερη στιγμή του ΟΦΗ ήρθε sto 61′ με τη Ριμπάνσκα να σημαδεύει το δοκάρι του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, λίγα λεπτά προς το τέλος oι γηπεδούχες ζήτησαν πέναλτι πάνω στη Ριμπάνσκα, με τον ρέφερι να μη δίνει κάτι, μέσα σε διαμαρτυρίες.

Στον τελικό Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (4-0 την Ολυμπιάδα Υμηττού) με πιθανή ημερομηνία την 22/5.

Συνθέσεις

ΟΦΗ (Κώστας Παντζαρίδης): Γκάρτνερ, Σηφάκη (57′ Κωνιωτάκη), Κυδωνάκη, Κουκουλάκη, Δρακογιαννάκη, Ζέρβα (46′ Γουνάκη), Πέιου, Ραπάνη (76′ λ.τ. Αραβιάκη), Καλαμπέροβα (46′ Ριμπάνσκα), Πατερνά, Μπριάνα (71′ Αεράκη)

ΠΑΟΚ (Θαλής Θεοδωρίδης): Νόιχαους, Κοσκερίδου, Γκούνη, Κιουρεξίδου (85′ Κατσάνου), Μήτκου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή (85′ Αργυρίου), Γιαννακά, Χέλμβαλ (85′ Αχμέντοβα), Παπαδοπούλου (98′ Σιδηροπούλου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected