Κατηγορίες
Διάφορα

Ζούμε στην Κολομβία, τέλος : Παρανάλωμα του πυρός το εργοστάσιο που διένεμε αλλοιωμένα σχολικά γεύματα! (photos+vid)

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9.30 το βράδυ χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Η εταιρεία εμπλέκεται στην υπόθεση με τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα, που προκάλεσαν μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές δημοτικών σχολείων.

Όπως αναφέρει το Lamiareport, στις 9.30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, που βρίσκονται 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο, οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους. Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη τη Φθιώτιδα κινήθηκαν στη βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτίριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

fotia2 37f46

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν πάρει φωτιά, τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα:

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας. Ήδη το θέμα διερευνάται με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση. Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη η μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS AE».

fotia3 ca715

Οι κινήσεις του ΟΠΕΚΑ

Τις κινήσεις στις οποίες προέβη μετά το περιστατικό στη Λαμία – με την τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα – αναφέρθηκε και ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συνολικά 63 μαθητές πέντε δημοτικών σχολείων της Λαμίας εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, αφού έφαγαν το σχολικό γεύμα (μακαρόνια με κιμά).

Μετά την καταγγελία των γονιών, ξεκίνησε ο έλεγχος στα σχολεία και στην επιχείρηση η οποία παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στην περιοχή.

Κλιμάκιο ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος του ΟΠΕΚΑ συνέλεξε δείγματα του γεύματος από σχολεία και από γονιό. Τα δείγματα εστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλίας.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ ζήτησε εγγράφως από τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος ως προς τη διαδικασία παρασκευής και την τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται. Τα αποτελέσματα αναμένονται για τις περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον, ο επόπτης υγείας της Διεύθυνσης Υγείας Λαμίας συντόνισε κλιμάκιο ελέγχου για άμεση διενέργεια αυτοψίας στη μονάδα παραγωγής του οικονομικού φορέα.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων διανέμονται καθημερινά σε 217.267 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζεστά γεύματα σε όλη την επικράτεια.

Η επιλογή των επιχειρήσεων που υλοποιούν το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του ΟΠΕΚΑ, γίνεται μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο οποίος ορίζει αυστηρές προδιαγραφές και στάδια ελέγχου κατά τη διαδικασία παρασκευής, συσκευασίας και διανομής των γευμάτων.

δείτε φωτογραφίες στο LamiaReport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected