Κατηγορίες
Διάφορα

Ευρωεκλογές 2024: Τα 21 πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή

Σε 21 ανέρχονται οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει από τις ευρωεκλογές “τραυματισμένη”, τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τον πήχη και το ΠΑΣΟΚ σταθερό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει επτά ευρωβουλευτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει τέσσερις και τρεις το ΠΑΣΟΚ.

Δυο ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, με Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας να εκλέγουν από έναν, ενώ έναν ευρωβουλευτή εκλέγει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, πιάνοντας οριακά το κατώφλι του 3% με την ενσωμάτωση στο 100%.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Αυτιάς εξασφάλισε την πρωτιά, με διαφορά του από τους συνυποψηφίους του. Εκλέγονται επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Φρέντι Μπελέρης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Ελενώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η τετράδα αποτελείται από τον Κώστα Αρβανίτη, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Νίκο Παππά και την Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Σάκης Αρναούτογλου αφήνει εκτός τον Φίλιππο Σαχινίδη και θα ακολουθήσει στις Βρυξέλλες τον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη.

Από την Ελληνική Λύση, ο Εμμανουήλ Φράγκος κερδίζει την πρώτη θέση, ενώ θα εκλεγεί και η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Στο ΚΚΕ, τις δύο έδρες κερδίζουν ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο Κώστας Παπαδάκης.

Στη Νίκη, τη μοναδική έδρα εξασφαλίζει ο Νίκος Αναδιώτης με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων.

Από την Πλεύση Ελευθερίας, η Μαρία Ζαχαριά εκλέχθηκε με μικρό προβάδισμα έναντι της Καλλιόπης Ευαγγελίδου.

Τέλος, τη μάχη για την Ευρωβουλή κέρδισε η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία είναι αυτή που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected