Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ (vids)

Ο Εμμανουήλ Καραλής μπορεί να χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,45 μ., ωστόσο τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος με άλμα στα 5,60 μέτρα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στον τελικό της Τετάρτης (12/6) θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο αθλητής θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, αφού πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο, στο ντεμπούτο του, έμεινε στα 5,50 μ. και εκτός τελικού. Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Δικαίως αποτελεί έναν από τους αθλητές, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο αγώνισμα.

Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. με συνολικά 13 άλτες να υπερβαίνουν αυτό το ύψος.

Ο Καραλής στο πρώτο του άλμα στα 5,45 μ έπεσε και γύρισε ελαφρά το πόδι του, καθώς πάνω στην προσπάθεια ριπή ανέμου του χάλασε το άλμα.

«Ήθελα να σας αγχώσω λίγο», είπε χαμογελώντας ο αθλητής όταν έφτασε στη μεικτή ζώνη και έπειτα εξήγησε τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο. «Γενικά είχε κακό άνεμο που μου χάλασε τις προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Μετά το δεύτερο άκυρο μου ήρθε στο μυαλό μου ο αγώνας της Βουδαπέστης, ωστόσο όταν έρχονται αυτές οι στιγμές προσπαθώ να μη σκέφτομαι αρνητικά. Μπροστά μου έχω μία ημέρα να ξεκουραστώ και να δω αν το πόδι έχει κάτι», είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ καλά, νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσει τη διάκριση».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected