Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού! (vids)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στο Μόναχο Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο μέρος της δουλειάς της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, καθώς έστειλε το ακόντιο στα 60,48 μ. και πέρασε στον τελικό της Τρίτης (11/6).

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ χρειάστηκε μία βολή, η οποία μάλιστα από λάθος των διοργανωτών αρχικά δόθηκε 60,63 μ., επίδοση που ήταν πάνω από το όριο πρόκρισης για τον τελικό. Στη συνέχεια όμως μετρήθηκε και πάλι στα 60,48 μέτρα. H Τζένγκο βελτίωσε το φετινό της 60,43 μ. και έστειλε για τρίτη φορά φέτος το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα.

Η 22χρονη συνεχίζει έτσι την πολύ καλή παράδοση της χώρας στο αγώνισμα και δείχνει έτοιμη για μια καλή παρουσία στον τελικό.

«Ο αγώνας ήταν ξεκούραστος. Αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Χρειάστηκα μόνο μια βολή. Έγινε ένα μπέρδεμα. Νομίζαμε ότι είχαμε πιάσει το όριο τελικά με νέα μέτρηση δεν το είχα πιάσει. Δεν με επηρέασε καθόλου αυτό γιατί η βολή ήταν αρκετή για να μπω στον τελικό», τόνισε η Τζένγκο και συνέχισε αναφερόμενη στον τελικό: «Στον τελικό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Η σεζόν τώρα ξεκινάει ουσιαστικά. Θέλω να μπω συγκεντρωμένη όπως μπήκα στον προκριματικά».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected