Κατηγορίες
Διάφορα

Η Ελλάδα γεμίζει τα χωράφια με φωτοβολταϊκά ενώ η Μελόνι τα απαγόρευσε στις καλλιέργειες!

Η χώρα μας κινδυνεύει να μην είναι στοιχειωδώς αυτάρκης σε νωπά προϊόντα σε λίγα μόνο χρόνια με αποτέλεσμα σε μια πιθανή παγκόσμια κρίση να είμαστε επισιτιστικά ξεκρέμαστοι ως Έθνος.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, είναι εξωφρενικό αυτό που λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας εδώ και ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, με την τοποθέτηση χιλιάδων πλέον φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις από τον Έβρο και Δυτική Μακεδονία έως την Πελοπόννησο.

Αγνοώντας παντελώς ότι μιλάμε για καλλιεργήσιμες εκτάσεις που παράγουν προϊόντα που είναι απαραίτητα για το τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή, τοποθετούνται συνεχώς φωτοβολταϊκά σε χωράφια, ενώ παράλληλα μας μαθαίνουν να τρώμε πλέον τρόφιμα από Τρίτες χώρες αμφιβόλου ποιότητας και υγιεινής σε σχέση με τα στάνταρ της ΕΕ.

Με λίγα λόγια, γεμίζουμε τα χωράφια μας που βγάζουν τρομερά νωπά και όχι μόνο προϊόντα, για να παίρνουν κάποιοι το επίδομα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς κόπο, λες και χάθηκαν τα φαλακρά βουνά ή οι άγονες εκτάσεις σε όλη τη χώρα.

Τρομερό έγκλημα, με την τιμωρία να έρχεται σε μερικά χρόνια, όταν θα γίνουν απλησίαστα πολλά νωπά προϊόντα για τη χώρα μας, εν μέσω μεγάλων πλέον εισαγωγών ακόμα και νωπού κρέατος.

Η “ακραία” για κάποιους Τζώρτζια Μελόνι κάνει το αυτονόητο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνι, έβαλε φρένο στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκτάσεις αποκαλώντας τα απειλή για την αυτάρκεια της χώρας σε τρόφιμα.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει αυτού του είδους τα έργα, προωθώντας τα αγροβολταϊκά που εγκαθίστανται σε ύψος 2,1 μέτρων πάνω από το έδαφος, αλλά είναι πιο ακριβά, αναφέρουν οι FT.

Ο σύνδεσμος Ιταλών αγροτών με φωτοβολταϊκά, ανακοίνωσε ότι από την απόφαση της Μελόνι θα υπάρξουν νέα προβλήματα.

Οι Ιταλοί αγρότες ήθελαν τα φωτοβολταϊκά στα χωράφια τους, ως μια πηγή πρόσθετου εισοδήματος σε εκτάσεις οι οποίες είναι ξηρές και δεν μπορούν εύκολα να καλλιεργηθούν.

Η Ιταλία έχει 16 εκατ. εκτάρια γης χαμηλής ποιότητας, στην Ελλάδα όμως χρησιμοποιούμε εκτάσεις καλλιεργήσιμες, δεν υπάρχει φραγμός και σε λίγα χρόνια, η Ελλάδα δεν θα είναι στοιχειωδώς αυτάρκης σε νωπά προϊόντα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P