Κατηγορίες
Διάφορα

Τέμπη: Μήνυση από τους συγγενείς του 66χρονου που το οστό του είχε βρεθεί στο οικόπεδο με τα μπάζα

Νέα μήνυση κατατέθηκε σήμερα για το έγκλημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη, με τους συγγενείς του ανθρώπου του οποίου το οστό βρέθηκε σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα της από τον τόπο της τραγωδίας να στρέφονται κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας.

Οι συγγενείς κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στη Λάρισα διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Υπενθυμίζεται ότι η εύρεση γενετικού υλικού ηλικιωμένου επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν μεταφερθεί χώμα και μπάζα από τον τόπο της τραγωδίας είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη.

Η νέα μήνυση κατατέθηκε από τα παιδιά του Γεωργίου Κυριακίδη όπως μετέδωσε τοπικό μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, μεταξύ άλλων είχε σημειωθεί ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Στις 6 Ιουνίου συγγενείς θυμάτων είχαν καταθέσει και νέο υπόμνημα για το έγκλημα των Τεμπών στον εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Όπως αναφέρει το Pronews, οι συγγενείς ζητούσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τα δείγματα των DNA που είχαν ληφθεί και τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, καθώς και επανάληψη της δειγματοληψίας στα συντρίμμια των βαγονιών που βρίσκονται στο Κουλούρι, από ειδικό μεταλλουργό, προκειμένου να εξεταστεί τα υλικά, για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και τη φωτιά.

Στη Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή-Παπαδόπουλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα έφτασε στη Βουλή η ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

“Από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο” ανακοίνωσε σήμερα στην Ολομέλεια ο Α. Μπούρας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected