Κατηγορίες
Αθλήματα

Wimbledon: Το πάλεψε η Γραμματικοπούλου κόντρα στην Ανισίμοβα

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έδωσε μάχη κόντρα στην πρώην Νο21 του κόσμου, Αμάντα Ανισίμοβα, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Wimbledon, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα με 6-2, 6-3 μετά από μια ώρα και 14 λεπτά, μένοντας εκτός συνέχειας. 

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να σβήσει 13/17 break-points της Αμερικανίδας, αλλά και από τη δική της πλευρά τελείωσε το ματς με 1/6 break-points. Η Ανισόμοβα είχε 20 winners περισσότερους από τη Γραμματικοπούλου (27-7), αλλά και ακριβώς τα διπλάσια λάθη (32-16).

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ανισίμοβα να φτάνει σε break (2-0), τη Γραμματικοπούλου να απαντάει μειώνοντας σε 2-1, αλλά ένα ακόμα break από την Ανισίμοβα της έδωσε το προβάδισμα με 3-1 και αμέσως μετά με 4-1, για να κλείσει το 1ο set με 6-2 βρίσκοντας και 3ο break. 

Στο 2ο set η Ελληνίδα τενίστρια είχε την ευκαιρία να φτάσει σε break, με την Ανισίμοβα να το σβήνει ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στη συνέχεια και μετά από 10(!) break-point η Αμερικανίδα λύγισε τη Γραμματικοπούλου κάνοντας το break (3-1), το οποίο και εξαργύρωσε παίρνοντας προβάδισμα με 4-1. 

Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστριες κράτησαν το service τους με την Ανισίμοβα να κλείνει το ματς σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της Χέιλι Μπάπτιστ που κέρδισε τη Γερμανίδα Νόρμα Νόα Ακούγκουε με 7-5, 6-2. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected