Super League 2 - Μεταγραφές

Στα Χανιά συνεχίζει ο Παύλος Κυριακίδης

Η ΠΑΕ Χανιά ανακοίνωσαν την Πέμπτη (11/7) την απόκτηση του Παύλου Κυριακίδη.

Ο γεννημένος στην Κοζάνη 32χρονος (03/09/1991) μεσοαμυντικός, που μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ-χαφ, διαθέτει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία, ενώ έχει πολλές παραστάσεις και από το πρωτάθλημα της Super League 1 όπου αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Συνολικά στην πρώτη κατηγορία το νέο απόκτημα της ομάδας μας έχει 76 εμφανίσεις με τρία γκολ και δυο ασίστ, ενώ στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Ελλάδας μετράει 132 συμμετοχές με έξι τέρματα και 10 τελικές πάσες.

Η πρώτη του ομάδα σε Εθνική κατηγορία ήταν η Κοζάνη στην οποία αγωνίστηκε σε ηλικία 19 ετών. Ακολούθησαν ο Πανηλειακός και η Ζάκυνθος, ενώ το 2014 έκανε το μεγάλο άλμα για να αγωνιστεί στον Ηρακλή που τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Την πρώτη του σεζόν με τον «γηραιό» πανηγύρισε την άνοδο στη Super League, ενώ συνολικά με τον Ηρακλή αγωνίστηκε σε 82 ματς έχοντας επτά γκολ και άλλες τόσες ασίστ. Τον Γενάρη του 2017 μετακόμισε στον Ατρόμητο (26 συμμ.), ενώ ενάμισι χρόνο αργότερα ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Στο Ηράκλειο έμεινε μια σεζόν όπου μέτρησε 20 εμφανίσεις, για να ακολουθήσουν ο Απόλλων Σμύρνης (5 συμμ.) και ο Ερμής Αραδίππου στην πρώτη Εθνική κατηγορία της Κύπρου (35 συμμ.).

Το 2021 επέστρεψε στην Ελλάδα για τη Νίκη Βόλου στην οποία αγωνίστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Με την ομάδα της Μαγνησίας το νέο απόκτημα της ομάδας μας, είχε 93 εμφανίσεις με δυο γκολ και πέντε ασίστ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Παύλος Κυριακίδης ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια των Χανίων. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη, γιατί έδειξαν ότι με ήθελαν πάρα πολύ στην ομάδα. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό να τους δικαιώσω. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία χωρίς τραυματισμούς και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε δυνατή ομάδα. Από εκεί και πέρα μόνο σκληρή δουλειά και τα υπόλοιπα να τα δείξουμε στο γήπεδο».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected