Κατηγορίες
Αθλήματα

Φινάλε με νίκη επί της Ισπανίας, 15-13 και 5η θέση η Εθνική Ανδρών | HIGHLIGHTS και δηλώσεις

Έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στο μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, πήρε τη νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας με 15-13, παρότι αγχωτικά στο φινάλε και κατέκτησε την 5η θέση στη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα παραμένει πάντα στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και θα άξιζε να βρίσκεται στη διεκδίκηση θέσης στο βάθρο, κάτι που έχασε για λίγο στο σοκαριστικό φινάλε του δραματικού προημιτελικού αγώνα με τη Σερβία. Η Ελλάδα, ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο και ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια, φεύγει από το Παρίσι με μια πίκρα που δεν μπόρεσε να είναι αυτή τη φορά στα μετάλλια, αλλά με ψηλά το κεφάλι και με φιλόδοξες σκέψεις για το μέλλον.

Με όπλο την πολύ καλή της άμυνα, κυρίως στο λιγότερο, με λύσεις πλουραλιστικές  στην επίθεση και με ξέσπασμα από τα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου και σε ολόκληρο το τρίτο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέβαλε τον ρυθμό του και βρέθηκε να προηγείται με 13-8 στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Κάποιες βιαστικές ενέργειες και λάθη στο φινάλε, που επέτρεψαν στους Ισπανούς να φεύγουν στην κόντρα, είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν σε 13-11 και 14-13. Όμως, με ένα γκολ του Κώστα Κάκαρη, που μέτρησε σωστά μετά από την υπόδειξη VAR, αλλά και με απανωτές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτου στις τελευταίες προσπάθειες των Ισπανών, η Εθνική έφτασε στο τελικό 15-13 υπέρ της.

Αναλυτικά η διακύμανση στο ματς ΕΔΩ.

 

Οκτάλεπτα: 2-2, 6-4, 4-1, 3-6.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Παπανικολάου, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε, Μουνιαρίθ 1, Γκρανάδος 1, Ζαναχούλα 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε 2, Φαμέρα, Καμπάνας, Ταχούλ 1, Περόνε 2, Μπιέλ, Μπούστος 3, Λόριο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P