Super League 1

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Ολυμπιακό, πέρασε από το Πανθεσσαλικό (vids)

Στόχος επετεύχθη για τον Ολυμπιακό!

Η ομάδα του Πειραιά, μπροστά σε 5.000 περίπου φίλους του που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, ξεκίνησε ιδανικά τις επίσημες υποχρεώσεις της για τη σεζόν 2024-2025, επικρατώντας 0-2 του Βόλου.

Οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Ροντινέι 13′ και Μασούρας 72′), με τον Βόλο να παίζει με 10 παίκτες από το 32′ λόγω αποβολής του Βιγιαφάνες, ο οποίος δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα 80 δευτερολέπτων!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμπιστεύτηκε στο αρχικό σχήμα τον 17χρονο Κωστούλα, ο οποίος ήταν εμφανώς αγχωμένος, όμως το μέλλον σίγουρα του ανήκει. Εξαιρετικός ο Σιαμπάνης για τους Θεσσαλούς, έκανε τουλάχιστον τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το φιλμ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Ρόντινεϊ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από δεξιά, και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σιαμπάνη για το 0-1.

O Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ των φιλοξενούμενων και στο 28′ είχε την πρώτη του απόπειρα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην περιοχή με σέντρα από αριστερά, αλλά ο Κόσζτα δεν κατάφερε να απειλήσει, καθώς ο Μπιανκόν τον έκοψε.

Στο 32′ άλλαξε η αριθμητική ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Βιγιαφάνες είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 80 δευτερόλεπτα(!) και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια!

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον το πάνω χέρι ένεκα και του αριθμητικού πλεονεκτήματος.

Στο 47′ η μπάλα στρώθηκε στον Ντόη, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 60′ ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Ζέλσον Μαρτίνς, αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού (και μετέπειτα του VAR) το γκολ ακυρώθηκε για off side στον Ελ Καμπί που έκανε την πάσα.

Στο 67′ ο Μάρκο Στάμενιτς βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε συρτά, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε, στην πρώη ουσιαστική στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο.

Πέντε λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός έφτασε ξανά στο δεύτερο γκολ. Ο Ροντινέι βρήκε ωραία τον Ζέλσον Μαρτίνς εντός περιοχής, ο οποίος δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του Σιαμπάνη.

Ωστόσο, ένα λεπτό μετά, ο Μασούρας ήταν πιο εύστοχος! Ο Ζέλσον Μαρτίνς βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε το απευθείας βολέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 83′ ο Έσε βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ελ Κααμπί που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, ο Μαροκινός βρέθηκε απέναντι από τον Σιαμπάνη και ο γκολκίπερ του Βόλου έδιωξε σε κόρνερ

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ) : Σιαμπάνης, Τσοκάνης (89′ Μίλετιτς), Καλογερόπουλος, Κορρέα, Φεράρι, Μύγας, Κόμπα (66′ Μεντιέτα), Γκλάβτσιτς, Βιγιαφάνιες, Ασεχνούν (79′ Κόντε), Κόζστα (66′ Άλτμαν)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ορτέγκα, Ρόντινεϊ, Πιρόλα, Μπιανκόν (57′ Στάμενιτς), Έζε, Ντόη, Βέλντε (71′ Μασούρας), Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο (81′ Γιάρεμτσουκ), Κωστούλας (46′ Ελ Καμπί)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/8

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός  3-2
ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός  0-2

Κυριακή 18/8

Λεβαδειακός – Athens Kallithea (19.00)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (20.00)
Ατρόμητος – Άρης (20.30)
ΑΕΚ – ΟΦΗ (22.00)

Δευτέρα 19/8

Παναιτωλικός – Λαμία (21.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P