Κατηγορίες
Super League 1

Άμεση αντίδραση της ΑΕΚ, ξεκίνημα με “τριάρα” στο πρωτάθλημα (vids)

Μπορεί πριν λίγα 24ωρα να γνώρισε τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ευρώπη, σήμερα όμως έβγαλε αντίδραση και ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο τη φετινή σεζόν στη Super League.

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον ΟΦΗ, σημειώνοντας τα δύο της τέρματα στα πρώτα 15 λεπτά, δείχνοντας σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης, “πεισμώνοντας” μετά το σοκ στο Conference League από την αρμενική Νόα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ηρακλείου μάλλον αιφνιδιάστηκε από τα γρήγορα γκολ που δέχτηκε, με αποτέλεσμα να μείνει από νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε με τις κινήσεις από τον πάγκο αλλά η κατάσταση παρέμεινε αναλλοίωτη.

Σκόρερ για τον “δικέφαλο” οι Λιβάι Γκαρσία (έλειψε πολύ από το ματς με τη Νόα), Σταύρος Πήλιος και Στίβεν Τσούμπερ.

Το φιλμ

Από νωρίς, οι γηπεδούχοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους και με δύο γρήγορα γκολ έβαλαν γερές βάσεις, για τη συνέχεια.

Αρχικά, ο Λιβάι Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική σέντρα του Άμραμπατ και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πήλιου να αναλάβει με τον Έλληνα μπακ, να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «Ένωσης» (2-0).

Το 2-0 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να πιέζει και για τρίτο γκολ, έχοντας κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες, όπως η κεφαλιά του Πινέδα στο 26’.

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 56′ από τη μεριά των φιλοξενούμενων, με τον Αποστολάκη να βλέπει το σουτ που επιχείρησε, να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα έξω από την εστία του Στρακόσια.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας στον αγώνα ο Ματίας Αλμέιδα, έριξε στο παιχνίδι και τον Μόουζες Οντουμπάτζο, με τον Άγγλο να κάνει το ντεμπούτο του στα «κιτρινόμαυρα».

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Στίβεν Τσούμπερ, αφού εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Πήλιου και με σουτ στην αντίθετη γωνία έκανε το 3-0.

Μία νίκη – αντίδοτο θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς η ΑΕΚ χρειαζόταν μία τέτοια, μετά τον αποκλεισμό «σοκ» απέναντι στη Νόα, που σήμανε και το «τέλος» της από την Ευρώπη, για τη φετινή σεζόν.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στρακόσια, Ρότα (66’ Οντουμπάτζο), Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Πινέδα (65’ Λαμέλα), Λιούμπισιτς (80’ Μάνταλος), Κοϊτά (80’ Περέιρα), Γκαρσία (65’ Τσούμπερ)

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας) : Χριστογεώργος, Γκονζάλεζ, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης ( 81’ Γιουνγκ), Καραχάλιος (63’ Χιμένες), Γκαγέκος (81’ Κουτεντάκης), Νους (55’ Αποστολάκης), Ριέρα (63’ Αμπάντα), Μπάκιτς, Ισέκα

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/8

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός  3-2
ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός  0-2

Κυριακή 18/8

Λεβαδειακός – Athens Kallithea  0-0
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης  0-1
Ατρόμητος – Άρης  1-1
ΑΕΚ – ΟΦΗ  3-0

Δευτέρα 19/8

Παναιτωλικός – Λαμία (21.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P