Κατηγορίες
Εφηβικό ΕΠΣ Ημαθίας - Παιδικό Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας : Εκδόθηκε η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα υποδομής, αναβολή της επόμενης αγωνιστικής

Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε από την ΕΠΣ Ημαθίας η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα Υποδομής της σεζόν 2024/2025.

Οι κατηγορίες U16 και U14 έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς το Σαββατοκύριακο που πέρασε διεξήχθη η πρώτη αγωνιστική, και για όλα τα πρωταθλήματα, θα υπάρχει σχετική ενημέρωση και φέτος μέσω του sportsup.gr

Την ίδια ώρα, η ΕΠΣ Ημαθίας ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη 2η αγωνιστική για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (26-27/10) μετατίθεται κατά μία εβδομάδα και θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Νοεμβρίου.

  • Προκήρυξη U16 – U14

Τα πρωταθλήματα U16 και U14 της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2024/2025 πρόκειται να διεξαχθούν σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ένωσης. Η διαδικασία περιλαμβάνει την κανονική περίοδο, τα play-offs και τη φάση των τελικών, διασφαλίζοντας ότι όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη θέση τους, ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

Κανονική Περίοδος

Η πρώτη φάση είναι η κανονική περίοδος, κατά την οποία οι ομάδες θα αγωνιστούν σε διπλά παιχνίδια (α’ και β’ γύρος). Μετά τη λήξη αυτής της φάσης, οι ομάδες θα καταταχθούν σε μία λίστα που θα περιλαμβάνει θέσεις από την 1η έως την 10η (και έως την 11η για το πρωτάθλημα U14), με βάση τη συνολική τους βαθμολογία.

Αυτές που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 προχωρούν στην επόμενη φάση.

Play-offs

Στη δεύτερη φάση, οι ομάδες που τερματίζουν από την 1η έως την 8η θέση, θα παίξουν σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας, με σκοπό να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τελική φάση. Η δομή των play-offs θα είναι ως εξής:

  • 1ος εναντίον 8ου
  • 2ος εναντίον 7ου
  • 3ος εναντίον 6ου
  • 4ος εναντίον 5ου

Σημαντικό εδώ είναι ότι δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι διπλοί αγώνες τελειώσουν με ισόπαλο αποτέλεσμα, τότε θα υπάρξει διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι για να κριθεί ο νικητής.

Τελική Φάση

Οι νικητές των ζευγαριών των play-offs προχωρούν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, με το διαφορετικό σύστημα, δηλαδή νοκ άουτ αγώνες. Έπειτα ακολουθεί ο Μικρός και ο Μεγάλος Τελικός για την τελική κατάταξη των ομάδων.

Ιδιαίτερη Σημείωση

Ένα από τα βασικά στοιχεία του φετινού πρωταθλήματος είναι η αυστηρή προϋπόθεση για τη συνέχιση των ομάδων στις επόμενες φάσεις. Συγκεκριμένα, για να προκριθεί μια ομάδα στην επόμενη φάση, οι ομάδες θα πρέπει να έχει διαφορά μικρότερη ή ίση των 15 βαθμών από την αμέσως επόμενη στην κανονική διάρκεια.

Διαβάστε την προκήρυξη αλλά και τι ισχύει στα πρωταθλήματα U12 και U12 ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P