Το “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας ανακοίνωσε την προσθήκη του Βεροιώτη δρομέα υπερ-αποστάσεων Αλέξανδρου Πιπερίδη στο αθλητικό δυναμικό του. Ο Πιπερίδης πρόσφατα εξέδωσε Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ ως αθλητής χωρίς αναπηρία για να εκτελεί χρέη Συνοδού-Αθλητή (Guide-Runner) των αθλητών με οπτική αναπηρία σε όποιο άθλημα και αγώνισμα είναι απαραίτητο.
Η αρχή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Στίβου, με τον Αλέξανδρο Πιπερίδη να συνοδεύει τον αθλητή με οπτική αναπηρία (Τ11) Αριστείδη Τσιάτση στα αγωνίσματα που θα αγωνιστεί. Ήδη εδώ και λίγες μέρες προπονούνται μαζί, υπό την επίβλεψη του προπονητή Αλέξανδρου Καραϊωσήφ.
Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Πιπερίδη
Επιτυχίες:
- Πρωτάθλημα Υπερ-αποστάσεων ΣΕΓΑΣ 2025: 2η θέση
- Μέλος της Εθνικής Ομάδας Υπερ-αποστάσεων. Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24ωρου (Γαλλία-Οκτώβριος 2025)
- Τερμάτισε τρεις φορές στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ με καλύτερη επίδοση τη 12η θέση γενικής κατάταξης και 3η θέση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών (2024).
- Τρίτη καλύτερη ελληνική επίδοση όλων των εποχών σε αγώνα 24ωρης διάρκειας (2024)
Επιλεγμένες Συμμετοχές και Διακρίσεις:
- V.F.U.T 160km (αγώνας βουνού): 2η θέση Γενικής Κατάταξης
- OΛYMΠIOΣ ΔPOMOΣ 180km: 2η θέση Γενικής Κατάταξης και 1ος Έλληνας αθλητής.