Οριστικά γνωστό έγινε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του UEFA Europa Conference League 2025/2026, με την Κρίσταλ Πάλας και τη Ράγιο Βαγιεκάνο να παίρνουν την πρόκριση από τους ημιτελικούς και να δίνουν ραντεβού στις 27 Μαΐου στη Λειψία.
Η Ράγιο υπερασπίστηκε με επιτυχία το προβάδισμα του πρώτου αγώνα και επικράτησε ξανά της Στρασμπούργκ, αυτή τη φορά με 1-0 στη Γαλλία. Οι Ισπανοί έπαιξαν με πειθαρχία και βρήκαν το γκολ στο 42ο λεπτό με τον Αλεμάο, έπειτα από πίεση στην περιοχή μετά από κόρνερ. Το Στρασβούργο προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, όμως ο Αουγκούστο Μπατάγια ήταν καθοριστικός για τη Ράγιο. Η μεγαλύτερη στιγμή των Γάλλων ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ενσίσο ανέλαβε πέναλτι στο 90+4’, όμως ο Αργεντινός τερματοφύλακας απέκρουσε και «σφράγισε» την ιστορική πρόκριση των Μαδριλένων στον τελικό.
Στο Λονδίνο, η Κρίσταλ Πάλας επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στη Σαχτάρ Ντονιέτσκ, επικρατώντας με 2-1 στο “Selhurst Park”. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο 25’ με αυτογκόλ του Πέδρο Ενρίκε, ενώ η Σαχτάρ ισοφάρισε στο 34’ με τον Εκινάλδο. Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ, ωστόσο, ανέκτησε το προβάδισμα στο 52’ με τον Σαρ και κράτησε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε, παίρνοντας πανάξια την πρόκριση.
Έτσι, Κρίσταλ Πάλας και Ράγιο Βαγιεκάνο θα διεκδικήσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους στον μεγάλο τελικό της Λειψίας, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες ευρωπαϊκές μονομαχίες των τελευταίων ετών.
Τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης
Πέμπτη 30/4
Ράγιο Βαγιεκάνο – Στρασμπούργκ 1-0 (54′ Αλεμάο)
Σαχτάρ Ντονιέτσκ – Κρίσταλ Πάλας 1-3 (47′ Οτσερέτκο / 1′ Σαρ, 58′ Καμαντά, 83′ Λάρσεν)
Πέμπτη 7/4
Στρασμπούργκ – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1 (42′ Αλεμάο)
Κρίσταλ Πάλας – Σαχτάρ Ντονιέτσκ 2-1 (25′ αυτογκόλ, 52′ Σαρ / 34′ Εκινάλδο)
Μεγάλος Τελικός (27/5, Λειψία)
Κρίσταλ Πάλας – Ράγιο Βαγιεκάνο









