Κατηγορίες
Basket

Σοβαρός και ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, «σφράγισε» τους τελικούς με εμφατικό διπλό επί της ΑΕΚ (vid)

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του απέναντι στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 95-68 στη Sunel Arena και «καθαρίζοντας» με 2-0 τη σειρά των ημιτελικών της GBL. Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν έτσι την παρουσία τους στους τελικούς, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό στη μάχη του τίτλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και αρκετή αστοχία, καθώς οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν σκορ στα πρώτα λεπτά. Ο Σάσα Βεζένκοφ, όμως, έδωσε γρήγορα λύσεις στον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας επτά συνεχόμενους πόντους για το πρώτο ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, που προηγήθηκαν 9-2. Με την άμυνα να λειτουργεί αποτελεσματικά και τις επιλογές στην επίθεση να πολλαπλασιάζονται, οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +10 (20-10).

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο. Παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ να παραμείνει ανταγωνιστική, κυρίως με λύσεις από Νάναλι και Μπράουν, ο Ολυμπιακός διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο, χτίζοντας διαφορά ακόμη και 15 πόντων, με σημαντική συμβολή από Μόρις, Χολ και Ουόρντ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 44-30, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους.

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν ακόμη περισσότερο την πίεση, βρίσκοντας σκορ τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα στη ρακέτα. Ο Ουόκαπ, ο Μιλουτίνοφ και στη συνέχεια οι Χολ, Νιλικίνα και Παπανικολάου ανέβασαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 66-46 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το τελευταίο μέρος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το προβάδισμα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε περισσότερους παίκτες. Ο Όμηρος Νετζήπογλου αξιοποίησε την ευκαιρία, συμβάλλοντας στο τελικό 95-68, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει με πειστικό τρόπο την αποστολή του και να στρέφει πλέον το βλέμμα στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-44, 46-66, 68-95

moserlx-gif-1
error: Protected